Συνάντηση συντονιστών ERASMUS+ στη Φινλανδία για το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Συνάντηση συντονιστών ERASMUS+ στη Φινλανδία για το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης

Οκτώβριος 21, 2019 - 17:00
0 σχόλια

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Σχεδίου Συμπράξεων ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229, Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+ διετούς διάρκειας 2019-2021, με τίτλο «Ways to a Greener Europe», πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική αποστολή δύο εκπαιδευτικών από τις 30/09/2019 έως και 04/10/2019 στο σχολείο Nurmon yläaste στην πόλη Nurmo της Φινλανδίας.

Τα συνεργαζόμενα εταιρικά σχολικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο Σχέδιο είναι (χώρα, πόλη, επωνυμία φορέα): 1. Ελλάδα, Τρίπολη, 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης 2. Πορτογαλία, Barcelos, Agrupamento De Escolas De Barcelos 3. Kύπρος, Πάφος, Γυμνάσιο Παναγίας Θεοσκέπαστης 4. Ρουμανία, Brașov, Scoala Gimnaziala Nr 2 Diaconu Coresi Συντονίστρια χώρα: Φινλανδία, Nurmo, Nurmon yläaste

Οι συντονιστές των πέντε σχολείων συναντήθηκαν για πρώτη φορά και έδωσαν έμφαση στους πρώτους στόχους του Σχεδίου, ως εξής: 

Συντονισμός για τις δράσεις του προγράμματος για τα σχ. έτη 2019-21 συνολικά 

Οργάνωση της 1ης Σύντομης Επίσκεψης μαθητών στην Τρίπολη από τις 9- 13/12/2019 

Γνωριμία με το εκπαιδευτικό σύστημα, τον τρόπο ζωής, τα ήθη και έθιμα και την καθημερινότητα των μαθητών του σχολείου της Φινλανδίας Κατά τη διάρκεια της Προπαρασκευαστικής Επίσκεψης/Κινητικότητας τέθηκαν οι βάσεις υλοποίησης του Σχεδίου, καθώς πραγματοποιήθηκε πλήρης οργάνωση των εγκεκριμένων δραστηριοτήτων, αλλά και των ημερομηνιών επισκέψεων εκπαιδευτικών και μαθητών για τα σχολικά έτη 2019-20 και 2020-21.

Συνεπώς, αποτέλεσε ενεργή και ποιοτική έναρξη της υλοποίησης του Σχεδίου, ενώ έγινε ήδη διάχυση των αποτελεσμάτων μετά την επιστροφή στην Ελλάδα τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και σε όλους τους μαθητές του σχολείου. Η γνωριμία μας με ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου πρόσφερε πολύτιμη εμπειρία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο στην εκπαιδευτική μας κοινότητα. Ενίσχυσε την επαγγελματική ανάπτυξη, καθώς η επίσκεψη σε σχολεία της Ευρώπης μέσω παρόμοιων προγραμμάτων έχει σημαντική προστιθέμενη αξία σε όλους τους μετόχους.

Το Σχέδιο αποτελεί το 3 ο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, το οποίο υλοποιεί επιτυχημένα το σχολείο μας αδιάλειπτα από το σχ. έτος 2016-17. Ευχαριστούμε την Παιδαγωγική Ομάδα, τους μαθητές και γονείς του σχολείου και την τοπική κοινότητα, οι οποίοι θα σταθούν για άλλη μια χρονιά αρωγοί στην προσπάθειά μας.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.