Συνάντηση Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με την ΕΝΠΕ

Συνάντηση Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων με την ΕΝΠΕ

Οκτώβριος 31, 2018 - 13:12
0 σχόλια

Στην αναγκαιότητα αποσαφήνισης αρμοδιοτήτων και τυποποίησης σύνθετων διαδικασιών που αφορούν Περιφέρειες – Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η συνεργασία, να αμβλυνθεί η γραφειοκρατία και να γίνουν ταχύτερες οι διαδικασίες προς όφελος των πολιτών, συμφώνησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων που έλαβαν μέρος στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ.

«Στο υφιστάμενο πλαίσιο θέλουμε τη συνεργασία και την ταχύτητα για να πετύχουμε τους στόχους μας και να κερδίσουμε το χρόνο. Κάθε ημέρα που κερδίζουμε είναι ημέρα που κερδίζουν οι πολίτες», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ταυτόχρονα, επαναβεβαίωσε, όπως και πολλά μέλη του ΔΣ της ΕΝΠΕ, την κεντρική θέση της Ένωσης «για τη μετεξέλιξη της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης σε Περιφερειακή Διακυβέρνηση καθώς πιστεύουμε σ’ ένα άλλο μοντέλο κράτους με ενίσχυση των θεσμών της Αυτοδιοίκησης στα πρότυπα των ώριμων δημοκρατιών του πλανήτη».

«Έγινε μια πρώτη συνάντηση, που ίσως θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό. Αποφασίσαμε να προωθήσουμε θέματα που άπτονται της συνεργασίας των δύο θεσμών, του ξεκαθαρίσματος αρμοδιοτήτων και της τυποποίησης σύνθετων διαδικασιών που αφορούν Περιφέρειες και Αποκεντρωμένες Διοικήσεις», επισήμαναν από την πλευρά τους οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 
Tags: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.