Συνάντηση παλαιοντολογίας - αρχαιολογίας στο Ίσιωμα Καρυών (pics, vid)

Συνάντηση παλαιοντολογίας - αρχαιολογίας στο Ίσιωμα Καρυών (pics, vid)

Αύγουστος 10, 2019 - 18:00
0 σχόλια

Στην εκδήλωση-συνάντηση παλαιοντολογίας-αρχαιολογίας στο Ίσιωμα Καρυών βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας.

"Ένα μικρό χωριό, που ο σύλλογός του και γενικά η τοπική κοινωνία κάνει μία μεγάλη προσπάθεια για το Παλαιοντολογικό Μουσείο και την ανάδειξη των πολιτιστικών και φυσικών θησαυρών της περιοχής.

Η Περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη όλα αυτά τα χρόνια στήριξε την προσπάθειά τους και ήδη το κτίριο του Παλαιοντολογικού Μουσείου ολοκληρώνεται, ενώ αν δεν υπήρχαν οι γνωστές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις θα είχαμε προχωρήσει και στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για το σύνταξη μελέτης και την λειτουργία του εσωτερικού χώρου του μουσείου... Έστω και τώρα όμως φθάνουμε στο τέλος και απομένει η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών για να προχωρήσει η υπογραφή.

Επιπλέον στην περιοχή υλοποιήσαμε σημαντικά οδικά έργα και αν δεν υπήρχαν πάλι οι αλλαγές στους Νόμους και η γραφειοκρατία θα είχαμε ολοκληρώσει πολλά ακόμα έργα στην ευρύτερη περιοχή του Λυκαίου Όρους.

Θέλω όμως να αναφέρω τις αντιρρήσεις που υπήρξαν από τον Αρχαιολόγο κ. Romano για το οδικό έργο στο Λύκαιο Όρος που θα έδινε την δυνατότητα της σύνδεσης των αρχαιολογικών χώρων της Μεγαλόπολης και πρόσβασης προς τον Επικούρειο Απόλλωνα και θα πρόσδιδε στην περιοχή αναπτυξιακή προοπτική.

Ο κ. Romano είχε αντίθετη άποψη (που είναι σεβαστή) και με παρεμβάσεις του σταμάτησε το έργο, ένα έργο που θα ήταν ήπιο, αφού ο σεβασμός στις αρχαιότητες είναι δεδομένος και δεν προτιθέμενα να τις καταστρέψουμε αλλά να τις προβάλλουμε.

Εμείς και από τη θέση της Αντιπολίτευσης θα είμαστε παρόντες και θα προσπαθούμε να φανούμε χρήσιμοι στους συμπατριώτες μας.

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο και σε όλους όσοι διοργάνωσαν την εν λόγω εκδήλωση. Και του χρόνου με υγεία!"

Video: 

Συνάντηση αρχαιολογίας- Παλαιοντολογίας στο Ίσιωμα Καρυών Μεγαλόπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.