Συνάντηση Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή

Συνάντηση Μητσοτάκη και πολιτικών αρχηγών την Παρασκευή

Οκτώβριος 07, 2019 - 16:32
0 σχόλια

Στο προσκλητήριο διαλόγου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού έχουν ήδη ανταποκριθεί θετικά – κατά πληροφοριες- ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας.

Ο κύκλος των συζητήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη θα ανοίξει με τον Αλέξη Τσίπρα στις 11 το πρωί της Παρασκευής ενώ μια ώρα αργότερα θα δεχτεί στο γραφείο του την Φώφη Γεννηματά.

Ώρα ευθύνης για το πολιτικό σύστημα, χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος τη στάση που θα κρατήσουν τα κόμματα στο νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι», της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος κάλεσε την αντιπολίτευση στο σύνολό της να ανταποκριθεί σε όσα προβλέπει το Σύνταγμα και να κάνει το αυτονόητο και το λογικό, χωρίς να παρασυρθεί από μικροκομματικές σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Όπως εξήγησε ο κ. Θεοδωρικάκος πρόθεση του Πρωθυπουργού είναι να βρεθεί λύση και χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του «εθνικού χαρακτήρα». Επισήμανε ότι η κυβέρνηση θέλει η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού να είναι ισοδύναμη με εκείνη των Ελλήνων που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο εσωτερικό και τόνισε δεν μπορεί να υπάρχουν Έλληνες δύο κατηγοριών και οι εκείνοι που βρίσκονται στο εξωτερικό για να σπουδάσουν ή να εργαστούν να μη μπορούν να ψηφίσουν. Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι όσοι αρνούνται να διευκολύνουν τους Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίζουν στο τόπο κατοικίας τους ουσιαστικά δίνουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μόνο σε εκείνους που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από το in.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.