Συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων είχε ο Γ. Παπαηλιού στην Τρίπολη

Συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων είχε ο Γ. Παπαηλιού στην Τρίπολη

Μάρτιος 18, 2018 - 09:26
1 σχόλια

Ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού στις 16.3.2018 συναντήθηκε με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων στην Τρίπολη και είχε διαλογική συζήτηση μαζί τους. 

Ο Γιώργος  Παπαηλιού επεσήμανε, ότι στο σημερινό κόσμο και τη σημερινή εποχή, ο γονιός παίζει σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση του παιδιού, το οποίο  είναι δέκτης ερεθισμάτων, συμπεριφορών, κινδύνων και κατακλύζεται από πληροφορίες ή «πληροφορίες» που μπορούν να το οδηγήσουν σε κακές ατραπούς. 

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αποστολή των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, να συνδράμουν το εκπαιδευτικό έργο των διδασκόντων και να συμβάλλουν συλλογικά στη διαμόρφωση όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών εκπαίδευσης, εκτός από την καλλιέργεια της αγωγής και της ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών, στις οποίες πρέπει και μπορούν να συνεισφέρουν. 

Υπογράμμισε επίσης το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το παιδί όσων συμμετέχουν στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Τρίπολης και ευρύτερα της Αρκαδίας. 

Οι σύλλογοι  γονέων και κηδεμόνων, είπε, αναλαμβάνοντας συλλογικά πρωτοβουλίες και δράσεις εθελοντισμού, ανιδιοτελούς προσφοράς και  αλληλεγγύης, επικουρούν το εκπαιδευτικό έργο, του προσδίδουν διαστάσεις και παρέχουν σημαντικές υπηρεσίες, τις οποίες το σχολείο, υπό τις δεδομένες συνθήκες,  δεν μπορεί να προσφέρει.  

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων ανέδειξαν, την πλημμελή λειτουργία των σχολικών επιτροπών, την ανάγκη να υπάρξουν προγραμματισμός και προτεραιοποίηση  στη διάθεση των πόρων που προβλέπονται για την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων, και για τους οποίους υπάρχει  δυσχέρεια διάθεσης και έλλειψη μηχανισμών ελέγχου   

το ζήτημα της καθαριότητας των σχολικών χώρων που έχει ανατεθεί σε καθαρίστριες 4ωρης απασχόλησης, με συνέπεια να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των μικρών μαθητών

τη δικτύωση των σχολείων, ώστε να λειτουργεί το σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών με σύγχρονες προδιαγραφές και την προμήθεια συσκευών ηλεκτρονικών υπολογιστών νέας γενιάς.

Ο Γιώργος  Παπαηλιού  επεσήμανε την ανάγκη ενός νέου και διαφορετικού προσανατολισμού θεσμικού πλαισίου για την εκπαίδευση που προωθείται σταδιακά από την κυβέρνηση αλλά συγχρόνως και τις δυσχέρειες άνετης εφαρμογής του, λόγω,  τόσο του υφιστάμενου ασφυκτικού δημοσιονομικού περιβάλλοντος όσο και του γεγονότος ότι οι επιχειρούμενες αλλαγές γίνονται με τα σχολεία εν λειτουργία

και δεσμεύτηκε να τεθούν τα προβλήματα στους αρμόδιους και να αναδειχθούν και κοινοβουλευτικά, ώστε να δοθούν απαντήσεις και να αναζητηθούν λύσεις, όπου είναι δυνατόν.

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

αντί να τον πλακώσουν στα γιούχα οι γονείς για τις τρομερές ελλέιψεις θεσεων στους παιδικούς σταθμούς, και τα χρήματα που ζητάνε στα σχολεία απτους γονείς για υλικά (οι εκπαιδευτικοί έχουν καταντήσει διακονιάρηδες), τους έκανε και μάθημα ο κουτοπόνηρος.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.