Συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Λογοθεραπευτών είχε ο Κωνσταντινόπουλος

Συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Λογοθεραπευτών είχε ο Κωνσταντινόπουλος

Ιανουάριος 13, 2017 - 16:48
0 σχόλια

Για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των λογοθεραπευτών και γενικότερα την Ειδική Αγωγή συζήτησε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη συνάντηση που πραγματοποίησε με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών.

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του για την αδιαφορία και τον παραγκωνισμό της Ειδικής Αγωγής από την Κυβέρνηση, τονίζοντας πως είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα και κάθε δυνατή υποστήριξη στην εκπαίδευση, την υποστήριξη και την αγωγή δεξιοτήτων των παιδιών και νέων με αναπηρίες. Σε συνέχεια της συνάντησης, ο Βουλευτής Αρκαδίας κατέθεσε αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κ.Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας απαντήσεις για τα καίρια ερωτήματα και άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα που θέτει ο Σύλλογος και εκφράζοντας την αμέριστη υποστήριξη του ιδίου και συνολικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Τα βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι τα εξής:

-       Ποιος είναι ο προϋπολογισμός που ορίζεται από το Υπουργείο Υγείας για την Ειδική Αγωγή και συγκεκριμένα για κάθε κλάδο (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγοι κ.ά)

-       Τι προβλέπει ο νέος ΕΚΠΥ σε ότι αφορά στην Ειδική Αγωγή και συγκεκριμένα για τη λογοθεραπεία;

-       Γιατί δεν δίνεται μεταβατική περίοδο και δόθηκαν μόνο 7 ημέρες για τη σύναψη των συμβάσεων, χωρίς ουσιαστικό διάλογο;

-       Ποιες δημόσιες δομές μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των παιδιών που αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν ιδιώτες θεραπευτές ειδικής αγωγής;

Ο κ.Κωνσταντινόπουλος έχει υποστηρίξει διαχρονικά και με συνέπεια τα αιτήματα για την ενίσχυση της εκπαίδευσης των ανθρώπων με αναπηρία. Στις 23/06/2016 κατέθεσε σχετική ερώτηση για τις υποδομές και την οριστική μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Αρκαδίας στην Τρίπολη, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους εκπαιδευτές.
Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.