Συναντήσεις B2B στην Πελοπόννησο EXPO

Συναντήσεις B2B στην Πελοπόννησο EXPO

Νοέμβριος 01, 2019 - 16:00
0 σχόλια

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως μέλος του Δικτύου Enterprise Europe Network –διοργανώνει εισερχόμενη Επιχειρηματική Αποστολή στην Πελοπόννησο, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO».

Οι Πελοποννησιακές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με περίπου 15-20 εκπροσώπους ξένων επιχειρήσεων, οι οποίες ενδιαφέρονται για τα πελοποννησιακά προϊόντα και για διεθνή συνεργασία και να συμμετάσχουν σε επιχειρηματικές B2B συναντήσεις και επισκέψεις σε επιχειρήσεις.

Οι επιλεγμένες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου θα έχουν  προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους πιθανούς συνεργάτες πριν από την εκδήλωση.

ΕΣΑ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Ξεκινούν την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου οι φθινοπωρινές εκπτώσεις, η οποίες θα διαρκέσουν για 10 μέρες μέχρι την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ημέρα όπου και θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα. Ακολουθούν μετά τις εκπτώσεις η Black Friday, η οποία «πέφτει» στις 29 Νοεμβρίου 2019 και η Cyber Monday, στις 2 Δεκεμβρίου 2019.

 

ΥΠ. ΟΙΚ.: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
Εγκρίθηκε η πρώτη κρατική επιδότηση δόσης στεγαστικού δανείου σε οφειλέτη ο οποίος ρύθμισε τις οφειλές του, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την προστασία της Κύριας Κατοικίας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών η  κρατική επιδότηση αφορά το 40% της μηνιαίας δόσης για δάνειο ύψους περίπου 80.000 € με υποθήκη την κύρια κατοικία. Ο δανειολήπτης που πληρούσε όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, είχε υποβάλει τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία κατέληξε σε ρύθμιση δόσεων για διάστημα 24 ετών.
 
 
ΙΝΕ-ΓΣΕΕ: ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2,8%
Την απογοήτευση από την εξέλιξη των μακροοικονομικών δεικτών και τη διαφαινόμενη αδυναμία ουσιαστικής επιτάχυνσης του ρυθμού ανάκαμψης της οικονομίας το 2019-2020, παρά το θετικό μετεκλογικό κλίμα στις αγορές, επισημαίνει το ινστιτούτο εργασίας ΓΣΕΕ στο πρώτο οικονομικό δελτίο, που δίνει στη δημοσιότητα. Θεωρεί υπεραισιόδοξο το στόχο του 2,8% για τους ρυθμούς ανάπτυξης του 2020. Το ΙΝΕ  ΓΣΕΕ κάνει λόγο για αναντιστοιχία μεταξύ εθνικών αναπτυξιακών προσδοκιών και διεθνούς οικονομικής δυσανεξίας με την κρίσιμη απόκλιση βραχυχρόνιων δεικτών και οικονομικών μεγεθών μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης στους τομείς κυρίως της βιομηχανίας, των εξαγωγών και του οικονομικού κλίματος.

 

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΕΦΚΑ
Ενστάσεις κατά των ενημερωτικών σημειωμάτων που έλαβαν, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση, για πρώτη φορά στις αρχές Οκτωβρίου μπορούν να υποβάλουν πλέον τα 2,5 εκατ. συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ, καθώς ενεργοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr) η σχετική εφαρμογή. Αν και οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατέστησαν στην ουσία «άκυρα» όλα τα εκκαθαριστικά με τις «προσωπικές διαφορές», καθώς έκριναν αντισυνταγματικά τα ποσοστά αναπλήρωσης που χρησιμοποιήθηκαν στον επανυπολογισμό και ακύρωσαν τις υπουργικές αποφάσεις του Ιουνίου 2016, το γεγονός ότι δεν έχουν αναδρομική ισχύ περιορίζει το εύρος των ενστάσεων.
 
ΑΑΔΕ: ΠΕΝΤΑΠΛΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων από 5 διαφορετικές πηγές πληροφοριών για τον εντοπισμό φορολογουμένων που δήλωσαν ανακριβώς τα στοιχεία των κατοικιών, των λοιπών κτισμάτων, των οικοπέδων και των αγροτεμαχίων τους στο Ε9, αναμένεται να διενεργήσουν εντός των προσεχών μηνών οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ. Συγκεκριμένα, σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες διασταύρωσης των στοιχείων των δηλώσεων Ε9, των δηλώσεων του Εθνικού Κτηματολογίου. των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, των εντύπων Ε2 και του Μητρώου Βραχυχρόνιας Διαμονής.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ: ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO»

Η προώθηση των προϊόντων συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων. Παράλληλα η συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις είναι μία από τις βασικές τακτικές προβολής μιας εταιρείας και των προϊόντων της, ευκαιρία δικτύωσης και προσέγγισης συνεργατών και πελατών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» το Επιμελητήριο Αρκαδίας διοργανώνει διαδραστικό σεμινάριο για την προώθηση πωλήσεων σε εκθέσεις, τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 4.30 μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (25ης Μαρτίου & Πανός 21).

Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής για το σεμινάριο στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας arcadianet.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.