Συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή λίγο πριν την παραλία (video)

Συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή λίγο πριν την παραλία (video)

Ιούνιος 02, 2015 - 14:20
0 σχόλια

Το καλοκαίρι είναι εδώ, μαζί με αυτό έφτασε και ο καιρός της παραλίας, και αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν έστω και την τελευταία στιγμή να απαλλαγούν από τα παραπανίσια κιλά που έμειναν κατάλοιπα από τον χειμώνα.

Ο Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Δημήτρης Μπερτζελέτος ανέφερε ότι έχει φανεί ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη σωματική άσκηση είναι πιθανότερο να ασχολούνται και με τη σωστή διατροφή: «Αυτά πάνε μαζί και είναι δύο πολύ καλοί φίλοι», τόνισε ο διατροφολόγος.

Οι μήνες της άνοιξης και αυτοί που πλησιάζουν προς το καλοκαίρι είναι μήνες πιο παραγωγικοί για τους επαγγελματίες διατροφολόγους, αλλά η συνείδηση του κόσμου έχει αλλάξει, καθώς όλοι και περισσότεροι κάνουν πιο ισορροπημένη διατροφή.

Οι συμβουλές που δίνει ο ειδικός είναι ενυδάτωση με υγρά και γνήσια ελληνικά ροφήματα όπως τσάι του βουνού και παγωμένα ροφήματα τέτοιου είδους, καθώς «τα βότανα αυτά δίνουν μια καλή αίσθηση στην άνθρωπο μια εγρήγορση και, επειδή περιέχουν αντιοξειδωτικά, μια καλή ψυχολογία».

Η γνωστή σύσταση είναι να τρώμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα, τα οποία υπάρχουν σε αφθονία αυτήν την περίοδο. Τα ολικής αλέσεως προϊόντα, και οι φυτικές ίνες στην καθημερινότητα θα βοηθήσουν τα άτομα να φροντίσουν την υγεία τους.

Ο περιορισμός της ποσότητας αλατιού που λαμβάνεται μέσα στην ήμερα θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη απώλεια βάρους.

Τέλος, ο διαιτολόγος απάντησε και για τον καφέ αλλά και για τις θερμίδες που μπορεί να κρύβει ένας καφές με προσθήκη ζάχαρης αλλά και αφρόγαλα, δίνοντας εναλλακτικές για να μειωθεί η πρόσληψη ζάχαρης στην καθημερινότητά μας.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή λίγο πριν την παραλία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.