Συμβουλές διατροφής στην προσχολική ηλικία από την 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης (pics)

Συμβουλές διατροφής στην προσχολική ηλικία από την 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης (pics)

Νοέμβριος 21, 2019 - 09:39
0 σχόλια

Η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης,στα πλαίσια δράσεων για την αγωγή υγείας πραγματοποίησε στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2019,ενημέρωση με θέμα "Συμβουλές διατροφής στην προσχολική ηλικία" στους πέντε δημοτικούς σταθμούς του Δήμου Τρίπολης.

Η σωστή διατροφή και η πρόσληψη ποικιλίας τροφών στην προσχολική ηλικία συμβάλλει στην ανάπτυξη του οργανισμού μέχρι και την ενηλικίωσή μας. Στην περίοδο της προσχολικής ηλικίας (1-5 ετών) παρατηρούμε ότι τα παιδιά αρχίζουν και αποκτούν μεγάλη κινητικότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μεγαλύτερη ανάγκη για τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που είναι απαραίτητα για τη θωράκιση του οργανισμού των παιδιών. Σκοπός της ενημέρωσης είναι η παροχή κατάλληλων διατροφικών συμβουλών στα παιδιά, όπως η αναφορά των βασικών θρεπτικών συστατικών και η σημασία τους στην υγεία και η παρουσίαση της διατροφικής πυραμίδας με κατανοητά για τη συγκεκριμένη ηλικία μέσα.

Έτσι η ενημέρωση των παιδιών προσχολικής ηλικίας σχετικά με τις βασικές αρχές διατροφής έχει σκοπό να βάλει τα παιδιά στη διαδικασία κατανόησης της σημαντικότητας αυτού του θέματος.

Η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης ευχαριστεί το Ν.Π.Δ.Δ Τρίπολης για τη θετική ανταπόκριση και το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών για τη συνεργασία.

1η ΤΟΜΥ Τρίπολης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.