Συμβολαιογράφοι από Τρίπολη: Είμαστε και εμείς μέλη της κοινωνίας (pics,vid)

Συμβολαιογράφοι από Τρίπολη: Είμαστε και εμείς μέλη της κοινωνίας (pics,vid)

Οκτώβριος 23, 2017 - 18:39
9 σχόλια

Συνέλευση συμβολαιογράφων Πελοποννήσου και λήψη αποφάσεων για τους πλειστηριασμούς

Γενική συνέλευση του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Ναυπλίου πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου στην Τρίπολη, στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Στο στόχαστρο των Συλλογικοτήτων που έχουν δημιουργηθεί με σκοπό των αποτροπή των πλειστηριασμών, φαίνεται να έχουν βρεθεί οι συμβολαιογράφοι καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν, δέχονται επιθέσεις από πολίτες οι οποίοι διαμαρτύρονται κατά των πλειστηριασμών που γίνονται στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Η θεματολογία της έκτακτης γενικής συνέλευσης είχε να κάνει τόσο με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας όσο και με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Λίγο πριν από την έναρξη της συνέλευσης, ένας πολίτης ανέγνωσε ένα υπόμνημα κατά των πλειστηριασμών το οποίο ζήτησε από τους συμβολαιογράφους να το λάβουν υπόψη τους στη γενική συνέλευση. Έπειτα ακολούθησαν μερικά λεπτά έντασης με τους συμβολαιογράφους να αναφέρουν ότι οι διαμαρτυρόμενοι θίγουν την αξιοπρέπεια των συμβολαιογράφων όταν αυτοί παρίστανται νομίμως στους πλειστηριασμούς. 

Οι συμβολαιογράφοι από το Ειρηνοδικείο Άργους και Ναυπλίου έφεραν προς ψήφιση το ακόλουθο κείμενο ζητώντας, πρώτον, την αποχή όλων των συμβολαιογράφων της περιφέρειας του Εφετείου από τη διενέργεια των πλειστηριασμών (τραπεζών, Δημοσίου, ΙΚΑ, ΚΕΑΟ, Δήμων κ.λπ. πλην μεταξύ ιδιωτών), συμβατικούς και ηλεκτρονικούς και ειδικά για τους ηλεκτρονικούς αποχή από την πιστοποίηση και από όλες τις προκαταρτικές των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πράξεις, συμπεριλαμβανομένων και των πράξεων μετατροπής συμβατικών σε ηλεκτρονικούς, μέχρι τις 31-12-2017.

Δεύτερον, την προστασία των συμβολαιογράφων κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως υπαλλήλων επί πλειστηριασμού από τις επιθέσεις ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων που στρέφονται αδιακρίτως κατά της διενέργειας οποιουδήποτε πλειστηριασμού.

Τρίτον, τη διενέργεια των πλειστηριασμών σε δικαστική αίθουσα και κατά τη διάρκεια λειτουργίας των δικαστηρίων.

Τέταρτον, τη διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μία (1) ημέρα την εβδομάδα και όχι διαζευκτικά Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή, όπως προβλέπεται σήμερα, ώστε να εξασφαλίζεται η  δυνατότητα ελέγχου της όλης διαδικασίας.

Πέμπτον, τη μη υπογραφή σύμβασης για την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Ναυπλίου.

Έκτον, τη μεταβίβαση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών σε κρατικό φορέα.

Έβδομον, την τροποποίηση των διατάξεων που αφορούν τους συμμετέχοντες – πλειοδότες στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ώστε να εξασφαλίζεται ο έλεγχος της ταυτότητας και η δικαιοπρακτική ικανότητα αυτών.

Όγδοον, την επαναφορά της διάταξης του άρθρου 98 του Κώδικα Συμβολαιογράφων στην προ της τροποποίησης διατύπωσής του και κατάργηση του άρθρου 98Α.

Τέλος, δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες  οι οποίοι υπό τις παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους και καλούμε την Πολιτεία να μεριμνήσει με τις αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις, πλέον   των μέχρι σήμερα προβλεπομένων, για την προστασία αυτών.

Μεταξύ άλλων, τέθηκαν και άλλες προτάσεις οι οποίες υποστήριζαν να γίνει αποχή από τους πλειστηριασμούς που γίνονται για ποσά μικρότερα των 300.000 ευρώ.

Οι συμβολαιογράφοι ξεκαθάρισαν ότι και οι ίδιοι είναι μέλη του λαού που δοκιμάζεται, ότι πρέπει να συμπαραταχθούν με τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς και να μην υποκύψουν στις απειλές περί ανοίγματος του επαγγέλματος.
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέλευση συμβολαιογράφων Πελοποννήσου και λήψη αποφάσεων για τους πλειστηριασμούς


9 Σχόλια

Kαλού κακού ας κρατηθεί το βίντεο. Στο Ρέθυμνο ο Αλληλέγγυος Συλλογικότητας του Μπαταχτσή μετά το μπάχαλο στους πλειστηριασμούς το γύρισε στις απαγωγές

Μπράβο σε αυτούς τους συμβολαιογράφους. 6 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας έχουν αρνηθεί να συμμετέχουν στους πλειστηριασμούς.

Πήραν δάνεια και έχτισαν σπίτια και τώρα θέλουν να τα κρατήσουν ενώ δεν πληρώνουν ούτε δάνειο, ούτε ενοίκιο. Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε τα κορόιδα προφανώς. Σε μια χώρα μπάχαλο που δεν τολμάει ούτε η τροχαία να κόψει κλήση 40 ευρώ, σιγά μην γίνει πλειστηριασμός.

Εσύ κορόιδο ανακεφαλαιοποίησες τις τράπεζες 4 φορές. Μην παραπονιέσαι τώρα.

Πήραν τραπεζικά δάνεια και κρατικές επιχορηγήσεις και αγόρασαν οικόπεδα και έφτιαξαν δήθεν επαγγελματικές στέγες που τα μετέτρεψαν σε σπίτια και τώρα θέλουν να πληρώσουμε εμείς τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών που τα χορήγησαν, για να μην πτωχέυσουν. ΧΑΘΕΙΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ που τους υποστηρίζετε.

Σε όλους που μιλάνε για τους "έξυπνους κακοπληρωτές". Ναι κύριοι υπάρχουν και αυτοί υπάρχουν και οι άλλοι όμως που θα μείνουν στο δρόμο. Θεωρώ ότι "οι έξυπνοι κακοπληρωτές" είναι πολύ λιγότεροι σε σχέση με τους άλλους. Εσείς που τρώγεστε να μείνουν οι άνθρωποι χωρίς σπίτια, σκέφτεστε τι θα γίνει μετά; Νομίζετε ότι είναι ασήμαντος αριθμός ανθρώπων; Αν γεμίσουμε αστέγους η εγκληματικότητα θα πάει στα ύψη. Αν κάποιος είχε έστω και μικρή εργασία, αν χάσει το σπίτι του θα χάσει και την εργασία του. Πόσα παιδιά θα μείνουν στο δρόμο σαν ζητιάνοι επειδή οι γονείς φταίνε; Σοβαρά θέλετε τέτοια πράγματα;

Παύλο μου είσαι τρομερός. Με το που ανοίγεις το στόμα σου (μεταφορικά), αφήνεις άφωνους όλους τους συνομιλητές. Κάνουν ώρα μέχρι να συνέλθουν (δυσκολότατο να βρεις απάντηση στη Βλακεία). Πόσα θέλεις να κάνεις μεταγραφή σε τα μας;

παυλακη λουκουμα αγορι μου ,δε βρεχει ρε ................................σε φτ.......ν.....................χαχαχααχα μα παντου ο λουκουμας παυλακης ,τι παντογνωστης ρε παιδια αυτο το παλικαρι

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.