Σύμπραξη Επιμελητηρίων, Εμπορικών Συλλόγων και Περιφέρειας για τη δημιουργία της πρώτης περιφερειακής τράπεζας (vid)

Σύμπραξη Επιμελητηρίων, Εμπορικών Συλλόγων και Περιφέρειας για τη δημιουργία της πρώτης περιφερειακής τράπεζας (vid)

Ιανουάριος 30, 2019 - 17:46
0 σχόλια

Η κυρία Ντίνα Νικολάκου κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου εισηγήθηκε το θέμα «Έγκριση σκοπιμότητας ίδρυσης Περιφερειακού Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», με αντικείμενο, ασφαλώς, την ίδρυση της περιφερειακής τράπεζας Πελοποννήσου, εξηγώντας ότι αυτό που ζητεί από το ΠεΣυ είναι η έγκριση σκοπιμότητας, ώστε «να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε στην Πελοπόννησο ένα Περιφερειακό Ταμείο Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας, όπως λέγαμε παλιά, για επιχειρήσεις και μη, πολίτες και φυσικά πρόσωπα, ώστε να έχουν ευνοϊκές προϋποθέσεις εγγυήσεων και δανειοδοτήσεων».

Αφού αναφέρθηκε στις ωφέλειες που θα έχει η τράπεζα Πελοποννήσου, συγκρίνοντάς την με τα συστημικά τραπεζικά ιδρύματα και επισημαίνοντας ότι δεν θα έχει καμία σχέση με εκείνα, η κυρία Νικολάκου ρώτησε το Σώμα να θέλει να βοηθήσει τις επιχειρήσεις αλλά και αν επιθυμεί να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο στους πολίτες, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη τράπεζα δεν θα είναι ούτε συστημική ούτε συνεταιριστική, λέγοντας μάλιστα ότι το ίδρυμα αυτό δεν θα υπόκειται σε «κούρεμα» από την ΕΚΤ.

Η κυρία Νικολάκου ευχαρίστησε όλα τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου: «Στάθηκαν δίπλα μας με κοινή τους ανακοίνωση, τον κ. Τρουπή και τους Εμπορικούς Συλλόγους, καθώς παρών είναι και ο κ. Μαντάς, που με κοινή τους ανακοίνωση μας στήριξαν».

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής έλαβε τον λόγο, εκπροσωπώντας όλα τα Επιμελητήρια της Περιφέρειας και, αφού αναφέρθηκε στην ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων, είπε ότι τα Επιμελητήρια αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια και τη στηρίζουν.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης Τάκης Μαντάς έλαβε τον λόγο για να επισημάνει ότι με την οικονομική κρίση υπήρχε έκδηλη αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου και του εμπορικού κόσμου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η περιφερειακή τράπεζα θα βοηθήσει ουσιαστικά τους εμπόρους.

Ο κ. Πέτρος Τατούλης, τέλος, συνεχάρη τους Εμπορικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου που σχημάτισαν ομοσπονδία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία Επιμελητηρίων, Περιφέρειας και Συλλόγων θα είναι η απάντηση στα προβλήματα ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ο Τρουπής στο ΠεΣυ για την περιφερειακή τράπεζα Πελοποννήσου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.