Συμπόρευση Τατούλη και Καμπόσου για τα απορρίμματα; (vid)

Συμπόρευση Τατούλη και Καμπόσου για τα απορρίμματα; (vid)

Φεβρουάριος 24, 2016 - 11:45
3 σχόλια

Για δεκαετίες ολόκληρες, έναν τρόπο είχαμε στην Ελλάδα για να ξεφορτωνόμαστε τα σκουπίδια μας: τους γνωστούς ΧΑΔΑ. Τους ΧΑΔΑ, οι οποίοι θεωρητικά θα έπρεπε να έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με την τεχνογνωσία που πλέον υπάρχει διεθνώς για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τους διατηρούμε ακόμα ως ύστατη λύση, προκειμένου να μην γεμίζουν απορρίμματα οι δρόμοι των πόλεων.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρωταγωνίστρια στα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξαιτίας των ΧΑΔΑ που είτε χρησιμοποιούνται ακόμα είτε δεν έχουν αποκατασταθεί, ενώ οι Δήμοι, από την άλλη πλευρά, όπως και ο Δήμος Τρίπολης, δέχονται πρόστιμα από την περιφερειακή αρχή για τις χωματερές που διατηρούν.

Ένας φαύλος κύκλος δίχως τέλος ο οποίος θα συνεχίζεται όσο η κεντρική κυβέρνηση δεν ασχολείται με την πολιτική ουσία του ζητήματος και απλώς ανακατεύει και αναδιανέμει αλληλοκαλυπτόμενες αρμοδιότητες, πότε στους Δήμους πότε στην Περιφέρεια.

Αυτοψία στην χωματερή του Δήμου Άργους-Μυκηνών στα Γκριμάρια πραγματοποίησε την Τρίτη 23/2 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Τάσσο Χειβιδόπουλο, τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες Ν. Νικολάκου ,Β. Σιδέρη, Φ. Στεφανόπουλο, και τους περιφερειακούς συμβούλους Ε. Παναγιωτοπούλου και Γ. Σαρρή. Τα Γκριμάρια είναι μια ανενεργή χωματερή, μέσα σε έναν κάμπο με πορτοκαλιές, τα χρυσά μήλα της Αργολίδας. Η εικόνα, απογοητευτική.

Δίπλα στη χωματερή αυτή, ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών κ. Καμπόσος επιθυμεί να τοποθετήσει δεματοποιητή, προχωρώντας έτσι σε μια πρώτη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου. Μάλιστα, διακρίνεται η σιδερένια κατασκευή στην οποία θα τοποθετείτο ο δεματοποιητής ήδη από την προηγούμενη δημοτική αρχή...

Όπως θα δείτε και στο βίντεο του ArgolidaPortal.gr, αυτές οι αρμοδιότητες έγιναν αφορμή για να λογοφέρουν οι κκ. Καμπόσος και Παπαηλίου, ο προϊστάμενος του τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, όταν ο δεύτερος προσδιόρισε τον χρόνο που ήταν ενεργή η χωματερή στα Γκριμάρια το 2011, όταν ανέλαβε ο κ. Καμπόσος τα καθήκοντα του δημάρχου. Η παρεξήγηση λύθηκε, όταν ο κ. Παπαηλίου διευκρίνισε ότι εννοούσε ότι το 2010 ή το 2011 θα μπορούσε να είχε δηλωθεί αυτή η χωματερή, με τον κ. Καμπόσο να ρωτά: «Γιατί δεν ήρθατε να μου το πείτε;». Παράλληλα, παρενέβη και ο κ. Τατούλης, ο οποίος διευκρίνισε ότι η περιφερειακή αρχή δεν βρέθηκε στο σημείο για να αποδώσει ευθύνες, αλλά για να βρεθεί μια πολιτική λύση, ώστε οι κάτοικοι του Δήμου να μην ζουν αυτό το όνειδος.

Φωτογραφίες eurokinissi-Β.Παπαδόπουλος

Video: 

ArgolidaPortal.gr ΑΡΓΟΣ-ΑΥΤΟΨΙΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΓΚΡΙΜΑΡΙΑ ΤΑΤΟΥΛΗΣ-ΚΑΜΠΟΣΟΣ


3 Σχόλια

Καλά ρε παιδιά του μπλόγκ η Ντίνα αόρατη και (άοσμη λόγω του χώρου) είναι;;;;;;;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.