Συμπλέει με το Ποτάμι ο Oδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Συμπλέει με το Ποτάμι ο Oδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Ιούλιος 20, 2016 - 20:52
1 σχόλια

Ομιλία στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο

Ομιλία στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο:

«Με τη ΝΔ έχετε πάρα πολλά κοινά – άρα γιατί να μη συγκυβερνήσετε ήδη από αύριο το πρωί;»

«Μαζί με το “Ποτάμι”, πρέπει να δώσουμε στους πολίτες τη δύναμη να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές το κοινό προοδευτικό σχέδιό μας για τη χώρα.»

Βασικά σημεία της σημερινής ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του εκλογικού νόμου:

Είναι «συγκινητική» η «αγάπη» και οι προτροπές του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, να ψηφίσουμε τον εκλογικό νόμο «για να μην εξαφανιστούμε από τον πολιτικό χάρτη». Ειδικά όταν μιλούν πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σήμερα είναι Υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ρίγη συγκίνησης μας κυριεύουν. Οι θεατρινισμοί σας έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο: μέχρι χθες λέγατε πως εμείς καταστρέψαμε τη χώρα, και σήμερα προσπαθείτε, τάχα, να σώσετε εμάς, τους «καταστροφείς»; Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ!

Τώρα που δεν υπάρχει πλέον το σχέδιο των 200 ψήφων, ας εξετάσουμε ποιος ήταν ο ρόλος της Χρυσής Αυγής. Επί δεκαπέντε ημέρες, η Χρυσή Αυγή δεν έλεγε στους πολίτες την πραγματική της θέση, και ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόταν την θετική πρόθεση ψήφου της. Παίζατε ένα ανέντιμο παιχνίδι με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, μόνο για να εκβιάσετε τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Αποτύχατε.

Θα περίμενε κανείς σήμερα, 42 χρόνια μετά από το πραξικόπημα στην Κύπρο, με το γνωστό ρόλο σε αυτό της χούντας των συνταγματαρχών, εσείς πρώτοι, η «πρώτη φορά Αριστερά» να είχατε πει αυτό που είχε δηλώσει και ο κ.Δήμας ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας: ότι δεν αποδέχεστε τις ψήφους των επιγόνων της χούντας και δεν είστε θιασώτες ούτε συνοδοιπόροι νεοναζί φασιστών. Δεν το κάνατε, γιατί το μόνο που πιστεύετε, το μόνο που θέλετε, είναι η εξουσία.

Ισχυρίζεστε πως φέρνετε την απλή αναλογική, γιατί θέλετε – λέτε -  Κυβερνήσεις συνεργασίας. Γιατί δεν συμμετείχατε σε Κυβέρνηση συνεργασίας το 2012, όταν υπήρχε η δυνατότητα να σχηματισθεί Κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο και με Πρωθυπουργό άλλον από τον κ.Σαμαρά; Αντ’αυτού, οδηγήσατε τη χώρα σε νέες εκλογές, για να ενισχύσετε το τεχνητό δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Οι στόχοι σας ήταν ήδη γνωστοί.
Ισχυρίζεστε πως θέλετε αντιπροσωπευτικότερο εκλογικό σύστημα, αλλά και κυβερνησιμότητα. Εμείς σας απαντάμε πως, αν θέλετε «μεγάλο συνασπισμό» κατά τα πρότυπα της Γερμανίας, ξεκινήστε τον σήμερα, τώρα, με τη Νέα Δημοκρατία.

Εξάλλου, το έχει δηλώσει και Βουλευτής σας, πως δεν αποκλείεται να συγκυβερνήσετε στο μέλλον.
Με τη ΝΔ έχετε πάρα πολλά κοινά: μαζί αρνηθήκατε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την περίοδο Καραμανλή 2004-2009. Μαζί συμφωνείτε στην κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μαζί ψηφίσατε τις μετατάξεις από τον ΟΛΠ στο δημόσιο, για χάρη της Cosco. Ακόμη και το σύστημα των κουμπάρων αντιγράφετε από αυτούς, και το εξελίσσετε μάλιστα: κουμπάρος παίρνει τηλεοπτικές άδειες, κουμπάρος αναλαμβάνει – με βάση το νόμο του κουμπάρου του – 3/3 μεγάλα οδικά έργα που υλοποιούνται αυτή την περίοδο. Άρα, γιατί να μη συγκυβερνήσετε;

Η ΝΔ να ξέρει πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα συναινέσει στο «μπόνους» των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.
Απευθύνομαι προς το «Ποτάμι»: Είναι στο χέρι μας να υπάρξει στις επόμενες εκλογές ενιαία προοδευτική πρόταση στη χώρα. Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες τη δύναμη να ψηφίσουν το δικό μας, κοινό, προοδευτικό σχέδιο για την Ελλάδα.

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.