Συμφωνία με την αντιπολίτευση για αναθεώρηση του Συντάγματος ή πρόωρες εκλογές, λέει ο Ζάεφ

Συμφωνία με την αντιπολίτευση για αναθεώρηση του Συντάγματος ή πρόωρες εκλογές, λέει ο Ζάεφ

Οκτώβριος 01, 2018 - 18:16
1 σχόλια

Τις επόμενες ημέρες θα καταστεί σαφές εάν υπάρχει κλίμα για συμφωνία με την αντιπολίτευση των Σκοπίων για συνταγματική αναθεώρηση είτε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Ο Ζόραν Ζάεφ, καλείται τις επόμενες ημέρες να βρει τις ψήφους 11 βουλευτών, ώστε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3 για να προχωρήσει σε συνταγματικές αλλαγές που προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Οι συζητήσεις, ανακοίνωσε ο Ζάεφ, θα ξεκινήσουν αύριο, ενώ χαρακτήρισε ως ύστατη λύση την προκήρυξη εκλογών.

«Φυσικά και υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών. Ο νόμος και το Σύνταγμα προβλέπουν τις επόμενες κινήσεις. Αλλά ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία», τόνισε.

«Εάν όμως οι συζητήσεις αποτύχουν, τότε θα πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές», επισήμανε, προσδιορίζοντας το χρόνο διεξαγωγής τους προς το τέλος Νοεμβρίου.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάλεσε τους πάντες να δείξουν πολιτική ωριμότητα, αφού κανείς δεν προσφέρει άλλη εναλλακτική για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ή κάποια συμφωνία που θα είναι καλύτερη από αυτή των Πρεσπών.

(ΠΗΓΗ: protothema.gr)


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.