Σύλλογος Γορτυνίας «Ο Λάδωνας»: Η Γορτυνία εκπέμπει S.O.S

Σύλλογος Γορτυνίας «Ο Λάδωνας»: Η Γορτυνία εκπέμπει S.O.S

Ιανουάριος 30, 2019 - 20:42
1 σχόλια

Ο Σύλλογος μας διανύει ήδη τον 8ο μήνα λειτουργίας του, διαγράφοντας μια επιτυχημένη πορεία έως σήμερα με διάφορες δράσεις και φυσικά την στήριξη ολοένα και περισσότερου κόσμου. Είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο να υπάρχουν σπίθες αναζωπύρωσης στην Γορτυνία και να αγκαλιάζονται με θέρμη από τον περίγυρο αλλά και από άτομα εκτός Γορτυνίας.

Αποτέλεσμα μιας τέτοια ένθερμης στήριξης υπήρξε για εμάς φέτος η υλοποίηση του «1ου Χριστουγεννιάτικου χωριού στα Τρόπαια» η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Τα μέλη και φίλοι του Συλλόγου εργάστηκαν με μεγάλο κέφι και ζήλο στην κατασκευή της υποδομής καθώς και στη λειτουργία του χωριού, κάτι που θεωρούμε ήταν εμφανές εκ του αποτελέσματος. Μέσα σε λίγες μόλις μέρες στην κεντρική πλατεία του χωριού στήθηκε ένα ολόκληρο χριστουγεννιάτικο χωριό το οποίο φιλοξένησε πλήθος κόσμου μικρών και μεγάλων, που είχαν την τύχη να απολαύσουν τα διαδραστικά εργαστήρια και τις ποικίλες εκδηλώσεις, να επισκεφθούν τον χαμογελαστό Αι Βασίλη μας και να πάρουν δωράκι, να προμηθευτούν αναμνηστικά του Συλλόγου από το μπαζάρ και όλα αυτά μέσα σε ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο κλίμα. Ένα κλίμα που είχε χρόνια να βιώσει η επαρχία και που έδωσε μια νότα ζωής και ελπίδας ακόμα και στους γηραιότερους κατοίκους.

Το χωριό επισκέφθηκαν άτομα από διάφορα μέρη δίνοντας μας τα εύσημα για την όλη διοργάνωση και ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου, μιας και σκοπεύουμε να καθιερωθεί αυτή η εκδήλωση κάθε χρόνο με ανοδική και επιτυχή πορεία. Σε όλη αυτή την διοργάνωση καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και οι χορηγοί μας, οι οποίοι βρίσκονται στην σελίδα μας στο facebook, και φυσικά όλα τα άτομα που εργάστηκαν εντατικά σε αυτό. Σας ευχαριστούμε όλους με ένθερμη ευγνωμοσύνη!

Ωστόσο επειδή η ζωή δεν έχει μόνο θετικές εκφάνσεις και ευχάριστες εξελίξεις, τις μέρες των Γιορτών μας γνωστοποιήθηκε το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στα Τρόπαια. Αυτή η απόφαση ήρθε να αποτελέσει ένα επιπλέον πλήγμα για την ήδη ερημωμένη Γορτυνία καθιστώντας την ζωή των κατοίκων ποιο δύσκολη και αφαιρώντας έναν μοχλό λειτουργίας της τοπικής οικονομίας. Βασιζόμενοι στον παρεμβατικό σκοπό που επιτελεί ο Σύλλογος αντιδράσαμε άμεσα. Ξεκινήσαμε τις κινητοποιήσεις ενημερώνοντας τοπικούς φορείς, περιφερειακούς, αρμόδια όργανα, εκφράζοντας την αντίδραση μας σε αυτό και απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους για συνεργασία και δράση από κοινού. Η ισχύς εν τη ενώσει! Εκδώσαμε ένα ψήφισμα στο οποία υπέγραψαν κάτοικοι, πρόεδροι κοινοτήτων και συλλόγων αλλά και πολίτες διαδικτυακά και στην πορεία συγκαλέσαμε γενική συνέλευση των κατοίκων το Σάββατο 5/1 για ενδελεχή οργάνωση. Από τη συνέλευση συγκροτήθηκε συντονιστική επιτροπή που ανέλαβε τις περαιτέρω ενέργειες με στόχο τα ανώτατα όργανα διοίκησης της τράπεζας και τους κυβερνητικούς εκπρόσωπους. Όμως ενώ οι διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη το υποκατάστημα σύμφωνα με την αρχική απόφαση, την Πέμπτη 17/1 ανέστειλε την λειτουργία του πεισμώνοντάς μας ακόμα περισσότερο. Την επόμενη μέρα Παρασκευή πλήθος κόσμου βρεθήκαμε έξω από το κατάστημα παρεμποδίζοντας τους τραπεζικούς υπαλλήλους να εισβάλλουν και να απογυμνώσουν το κατάστημα. Διεκδικούμε τα αυτονόητα… επιχειρηματολογούμε με βάση κοινωνικά και εδαφικά κριτήρια και ΟΧΙ με αριθμούς όπως είθισται να λειτουργούν οι τραπεζικές διοικήσεις. Στον Αγωνά μας έχουμε την στήριξη του Δήμου Γορτυνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου κάνοντας από την πλευρά τους τις απαιτούμενες ενέργειες. Ο Αγώνας συνεχίζεται με ΕΝΌΤΗΤΑ!!!

Παράλληλη δράση του Συλλόγου αυτή την περίοδο αποτελεί ο καθαρισμός του «Γορτυνιακού Μονοπατιού» από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου με την στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Έχει ήδη καθαριστεί ένα μικρό κομμάτι και με την πρώτη ευκαιρία κατάλληλων καιρικών συνθηκών η «ομάδα κρούσης» είναι πανέτοιμη για την συνέχεια. Στο πλευρό μας έχουμε και τους συλλόγους διαφόρων κοινοτήτων που δύναται να βοηθήσουν στο έργο αυτό.

Επίσης στα σκαριά και σε συζητήσεις με τους συλλόγους των χωριών βρίσκεται η οργάνωση ενός «Γορτυνιακού Καρναβαλιού» με ορόσημο την ενότητα κα την συνεργασία. Μιας και ο Σύλλογος μας απαρτίζεται από μέλη των πρώην τριών Δήμων Τροπαίων, Κοντοβάζαινας και Ηραίας σκεφτήκαμε η εκδήλωση αυτή να πραγματοποιηθεί στο χωριό Τουμπίτσι, τοποθεσία η οποία σχεδόν ισαπέχει από όλα τα χωριά των τριών Δήμων. Καλούμε τους Συλλόγους να οργανώσουν το δικό τους άρμα με τους αντίστοιχους καρναβαλιστές για την συμμετοχή τους στην παρέλαση για την οποία θα υπάρξουν και έπαθλα μετά το πέρας της. Το σημαντικότερο έπαθλο θα είναι αυτό της «μεγαλύτερης συμμετοχής» με στόχο την συμμετοχή περισσότερου κόσμου. Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει γλέντι στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγιου Αθανασίου με παραδοσιακή τσιγαρίδα, μουσική και χορό. Πιθανή ημερομηνία πραγματοποίησης είναι το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Παρακαλούμε στην έγκυρη συμμετοχή όλων για να οργανωθούμε!
Καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς, όλους τους Συλλόγους, όλους τους κατοίκους σε συνεργασία και αλληλοστήριξη τόσο σε δράσεις αλλά κυρίως σε θέματα που αφορούν την τοπική κοινωνία όπως το κλείσιμο της Τράπεζας. Κάθε τι που κλείνει γκρεμίζει και έναν ιστό της κοινωνίας, λειτουργεί κατασταλτικά στην καθημερινή μας βιωσιμότητα! Είναι κάτι που αφορά εμένα, εσένα, ΕΜΑΣ! Περισσότερο σήμερα παρά ποτέ η Γορτυνία μας φωνάζει… εκπέμπει S.O.S και μας θέλει υποστηρικτές και αρωγούς. Αν δεν νοιαστούμε εμείς για τον τόπο και τη ζωή μας εδώ δεν θα το κάνει κανένας άλλος. Πρέπει να είναι συνειδητό σε όλους μας!!!

Μαζί γιατί αγαπάμε τον τόπο μας! Μαζί γιατί στηρίζουμε τον τόπο μας!

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ «Ο ΛΑΔΩΝΑΣ» - ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Επενδυτές να ψάξετε, έστω και "ξένους". Όλα τα χρόνια ψάχνατε μόνο για γαμπρούς και για νύφες!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.