Σύλλογος Φροντιστών Αρκαδίας - Λακωνίας: Μαθήματα μόνο με τηλεκπαίδευση στα φροντιστήρια της Τρίπολης

Σύλλογος Φροντιστών Αρκαδίας - Λακωνίας: Μαθήματα μόνο με τηλεκπαίδευση στα φροντιστήρια της Τρίπολης

Μάιος 10, 2020 - 13:22
0 σχόλια

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

Τα μέλη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστών Ν. Αρκαδίας - Λακωνίας,  που ανήκουν στο τοπικό παράρτημα της Τρίπολης , συνεδρίασαν με τηλεδιάσκεψη  την 6-5-2020 και μέσα από διεξοδική συζήτηση αναπτύχθηκε ένας πολύπλευρος προβληματισμός.

Με αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης,  στόχος ήταν από τη μία η προάσπιση του Μέγιστου Αγαθού της Δημόσιας Υγείας  και από την άλλη η εξασφάλιση της όσο γίνεται καλύτερης υποστήριξης των μαθητών μας στην κατεύθυνση της απρόσκοπτης εκπαιδευτικής διαδικασίας,  είτε πρωταρχικά για τους υποψηφίους της Γ΄ Λυκείου στις Πανελλαδικές εξετάσεις , είτε για την ολοκλήρωση της ύλης που απαιτείται στις υπόλοιπες τάξεις.

Άλλωστε,με το ίδιο  ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας,  λειτουργήσαμε και βρεθήκαμε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή, όταν με εντολή της πολιτείας, οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο των φροντιστηριακών μας μονάδων, μετά τις 11 Μαρτίου, όταν έκλεισαν και τα σχολεία.

Έχοντας υπόψη μας

την ευθύνη όλων μας για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

την υπεύθυνη κοινωνική θέση που έχουμε σαν εκπαιδευτικοί και την ανάγκη να την μεταλαμπαδεύσουμε με το παράδειγμά μας στους μαθητές μας.

τον στόχο όλων μας  να μην υπάρξει πρόβλημα συμμετοχής κανενός υποψηφίου στις Πανελλαδικες Εξετάσεις του Ιουνίου είτε γιατί νόσησε , είτε γιατί πρέπει να βρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας.

Την προστασία και προάσπιση της υγείας των μαθητών μας, αλλά και των καθηγητών μας και λοιπών συνεργατών.

Την ισχυρή σύσταση του Υπουργείου Παιδείας και στη συνεχεια του Υπουργείου Υγείας , μεσω του Κου Τσιοδρα προς τα φροντιστήρια,  ανεξάρτητα από το άνοιγμα των σχολείων, για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και την αντίστοιχη σύσταση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας που κινείται στην ίδια κατεύθυνση .

Αποφασίσαμε  ΟΜΟΦΩΝΑ , τα παρακάτω:

Μέχρι τις 25 Μαΐου 2020,  όλα τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση  και θα  επανεκτιμήσουμε την κατάσταση με νέα Γενική Συνέλευση  περίπου στις 20 Μαΐου.

Τα φροντιστήρια,  θα μπορούν να είναι ανοιχτά μετά τις 11 Μαΐου, ΜΟΝΟ για την Διοικητική τους Λειτουργία και χωρίς την λειτουργία τμημάτων με μαθήματα στους χώρους τους,τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα αυστηρά μέτρα προστασίας . Τα  ωράρια που θα είναι ανοικτό  το καθένα Φροντιστήριο , θα επιλέξει και θα γνωστοποιήσει μόνο του .

Τέλος θεωρούμε σημαντική, σε αυτή την προσπάθεια όλων μας,την κατανόηση και την συμβολή πρώτα από όλα όλων των γονέων,  αποφεύγοντας οποιοδήποτε πιθανό ή απίθανο ρίσκο, πρώτα για τους μαθητές  και τις οικογένειες τους και ακολούθως για όλη την κοινωνία.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

ΕΙΝΑΙ  ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

 

 

                                                     Για το Δ.Σ .                 

Ο Πρόεδρος                                                                    Ο Γραμματέας

Δημήτριος Βόσνος                                                         Αντωνόπουλος Βαγγέλης

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.