Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας: Βιωματικές εβδομάδες για γονείς ΑμεΑ

Σύλλογος ΑμεΑ Αρκαδίας: Βιωματικές εβδομάδες για γονείς ΑμεΑ

Ιανουάριος 30, 2019 - 09:59
0 σχόλια

Βιωματικές εβδομάδες για γονείς Α.με.Α. θα υλοποιηθούν από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αρκαδίας σε συνεργασία με την Όλγα-Παναγιώτα Καραθανάση, (Ψυχολόγο-Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια).

‘Η κα. Καραθανάση, έχει μεταπτυχιακό στην Οργανωτική και Οικονομική Ψυχολογία, έχει 4ετη πιστοποιημένη εκπαίδευση στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Έχει εργαστεί σε δομές Πρόνοιας, Κέντρο Ημέρας ως συντονίστρια σχολών γονέων και διαθέτει πολυετή εμπειρία στην ειδική αγωγή.’

Έναρξη-Λήξη: Φεβρουάριος – Ιούνιος 2019

Συχνότητα Συναντήσεων: 2 φορές/μήνα

Διάρκεια: 1 ώρα ( απογευματινές ώρες )

Δήλωση Συμμετοχών: έως 8-2-2019

Στοιχεία Επικοινωνίας: 6987140989 (κα. Δημοπούλου) -2710221964(Σταθερό Συλλόγου)

Εmail:sillogosamea@hotmail.gr

 

Λίγα λόγια…

Οι γονείς μέσα από βιωματικές ασκήσεις και συζήτηση θα επεξεργαστούν σημαντικά ζητήματα γονεικότητας. Άρα, οι ομάδες θα είναι βιωματικές με την έννοια ότι μαθαίνουμε πράγματα μέσα από την βιωματική δράση. Στόχος είναι να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, να μάθουμε να εκφραζόμαστε και σταδιακά να αντικαθιστούμε δυσλειτουργικές σκέψεις και συμπεριφορές με πιο λειτουργικές. Απλά, η αναπηρία εδώ αποτελεί το κοινό ερέθισμα ως σημείο αναφοράς. Άλλωστε, όπως λέει και το γνωσιακό-συμπεριφοριστικό μοντέλο παρέμβασης τα γεγονότα είναι αφορμές και όχι αιτίες.

 

Θεματολογία: Θα διαμορφωθεί την πρώτη μέρα συνάντησης από τους ίδιους τους γονείς.

«Αλλάζοντας στάση οι γονείς, αλλάζει και το παιδί, αφού σε κάθε οικογένεια, υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ των μελών της»

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.