Συλλογική Σύμβαση ΔΕΗ: Πανηγυρίζει η ΓΕΝΟΠ – Αγωνία και ερωτήματα από τους εργαζόμενους

Συλλογική Σύμβαση ΔΕΗ: Πανηγυρίζει η ΓΕΝΟΠ – Αγωνία και ερωτήματα από τους εργαζόμενους

Μάιος 19, 2018 - 19:45
0 σχόλια

Με μια ανάρτηση του στο Facebook ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε ότι υπάρχει τελικά συμφωνία με την διοίκηση της ΔΕΗ και υπογράφεται σύντομα η νέα Συλλογική σύμβαση εργασίας.

Αμέσως έσπευσαν πολλοί να χαρούν και να δηλώσουν την ικανοποίηση τους , ταυτόχρονα όμως οι εργαζόμενοι έχουν πολύ μεγάλη αγωνία και ακόμα πιο πολλά ερωτήματα.

Δεν γνωρίζει κανένας ακόμα το κείμενο της νέας σύμβασης, παρά μόνο μια δήλωση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ.

Οι διαδικασίες για την υπογραφή της σύμβασης έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλούς μήνες, όλο αυτό το διάστημα δεν είχε καταστεί δυνατόν να βρεθεί τρόπος να συμφωνήσει η ΔΕΗ με την ΓΕΝΟΠ. Αποτέλεσμα να έχει λήξει η προηγούμενη σύμβαση από τον Φεβρουάριο.

Χρειάστηκαν 2 παρεμβάσεις – συναντήσεις με τον Υπουργό κ. Σταθάκη ο οποίος τελικά έδωσε εντολή στον κ. Παναγιωτάκη να υπογράψει σύμβαση, αφού φθάσαμε να ψηφίζεται ο νόμος για τις πωλήσεις των μονάδων, να γίνονται κινητοποιήσεις , να είναι στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενοι στη  Μεγαλόπολη και να μην υπάρχει σύμβαση.

Τελικά λίγες μέρες πριν τις τελικές αποφάσεις την ΔΕΗ για τον ξαφνικό θάνατο της ΔΕΗ και της Μεγαλόπολης, η ΓΕΝΟΠ και η ΔΕΗ συμφωνούν και θα υπογράψουν σύμβαση. Πριν λοιπόν πανηγυρίσουμε θα πρέπει να δούμε το κείμενο, τι περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία. Να δούμε τελικά, όλα αυτά που χώριζαν ΔΕΗ και ΓΕΝΟΠ πως λύθηκαν; Τι δίνει και που υποχώρησε η ΔΕΗ; Που υποχώρησε η ΓΕΝΟΠ; Και το σημαντικότερο: Τι ρόλο ακριβώς έπαιξαν οι παρεμβάσεις του κ. Σταθάκη και πόσο σημαντικές ήταν για να επέλθει η συμφωνία που τόσο καιρό δεν μπορούσε να γίνει;

Ήδη υπάρχει μεγάλη κόντρα από τους φύλακες της ΔΕΗ που κατηγορούν την ΓΕΝΟΠ και τον Γιώργο Αδαμίδη , συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΠΑΣΠΑ ΔΕΗ κ. Βασιλάκης αναφέρει ότι απέτυχε παταγωδώς και πως η συγκεκριμένη ΕΣΣΕ αποτελεί την ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ της φύλαξης… Και η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ έχει πάνω ονοματεπώνυμα…

Λίγες μέρες λοιπόν πριν τις τελικές αποφάσεις θα πρέπει να διαβάσουμε 2 και 3 φορές την νέα σύμβαση και οι εργαζόμενοι να αναλύσουν πολύ καλά τα κείμενα πριν βιαστούν να πανηγυρίσουν.

Θα περιμένουμε λοιπόν από Δευτέρα να δούμε τι πήραμε και τι χάσαμε. Και γιατί έπρεπε όλα αυτά γίνουν την στιγμή που διαλύεται η ΔΕΗ και η Μεγαλόπολη.

Δείτε την ανάρτηση του Γιώργου Αδαμίδη

 

Αλεβίζος Παναγιώτης

(ΠΗΓΗ: kefeneio-megalopolis.gr)


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.