Σύλληψη νεαρού άνδρα για τις φωτιές στο Παλαιοχώρι Κυνουρίας

Σύλληψη νεαρού άνδρα για τις φωτιές στο Παλαιοχώρι Κυνουρίας

Αύγουστος 16, 2019 - 11:32
0 σχόλια

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για τις προχτεσινές φωτιές στο Παλαιοχώρι Κυνουρίας προχώρησαν σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του leonidion.gr, άνδρες του Α.Τ. Νότιας Κυνουρίας σε συνεργασία με το ανακριτικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρόκειται για έναν 25χρονο άνδρα, κάτοικο της περιοχής, ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει την εμπλοκή του στην εκδήλωση των πυρκαγιών και θα οδηγηθεί εντός της ημέρας στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ

Σύλληψη ατόμου για πυρκαγιές στην περιοχή Παλαιοχωρίου Αρκαδίας
ΔΤ 4007 16/08/2019 11:00 79
Συνελήφθη σήμερα, 16 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), 24χρονος ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση για τρείς εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Παλαιοχωρίου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, στο Νομό Αρκαδίας. Ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώπιον του οποίου θα οδηγηθεί σήμερα ο προαναφερόμενος.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο:
• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις - ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)
• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο
• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο
• Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά
Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Γραφείο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.