Σύλληψη 34χρονου - Θα πωλούσε αρχαίο άγαλμα

Σύλληψη 34χρονου - Θα πωλούσε αρχαίο άγαλμα

Νοέμβριος 29, 2019 - 17:01
0 σχόλια

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της Τρίτης 26 Νοεμβρίου στη Μεσσηνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 34χρονος ημεδαπός, για παράνομη κατοχή αποδοχή και διάθεση προς πώληση, αρχαίου κινητού μνημείου μεγάλης αξίας.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για παράβαση των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης, για παράνομη κατοχή αρχαίου αγάλματος σημαντικής αξίας, ο κάτοχος του οποίου αναζητεί αγοραστές για να το πωλήσει, έναντι του χρηματικού ποσού των (350.000) ευρώ, κλιμάκιο αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισε σε περιοχή της Μεσσηνίας, τον 34χρονο ημεδαπό και μετά από έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε σε αποθηκευτικό χώρο και κατασχέθηκε, τμήμα μαρμάρινου αγάλματος.

Η κατασχεθείσα αρχαιότητα επιδείχθηκε σε αρμόδια αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας , η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πρόκειται για αντικείμενο σπουδαίας αξίας, προερχόμενο από αρχαίο επαρχιακό εργαστήριο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τμήμα μαρμάρινου αγάλματος αρχαϊκής περιόδου (6ος αιώνας π.Χ.) με έξεργο στοιχείο, που αναπαριστά νεανική μορφή σε γυμνότητα, με σωζόμενο ύψος εξήντα (60) εκατοστά και πλάτος τριάντα τρία (33) εκατοστά.

Τα κατασχεθέν αρχαίο κινητό μνημείο θα παραδοθεί για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας. Ο 34χρονος συλληφθείς πήρε προθεσμία και αύριο αναμένεται να απολογηθεί.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.