Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή

Ιανουάριος 20, 2018 - 20:32
0 σχόλια

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη για το μεγάλο συλλαλητήριο της Κυριακής, με αντικείμενο την ονομασία των Σκοπίων και την χρήση του όρου «Μακεδονία».

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας. 

Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου για την Μακεδονία που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη, δημοσιοποίησε σήμερα τα ονόματα των ομιλητών.

Αυτοί είναι οι:
Στέργιος Καλόγηρος Δημοσιογράφος
Κώστας Καραΐσκος Δημοσιογράφος
π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης

Νίκος Λυγερός Στρατηγικός Σύμβουλος

Φραγκούλης Σ. Φράγκος Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

Η ομάδα Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, «οι εντολοδόχοι των ξένων συμφερόντων, που το παίζουν κυβερνώντες, έλαβαν νέες εντολές (ίσως κατά το υπερπόντιο ταξίδι τους...) και ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν ένα από τα λαμπρότερα κομμάτια της ιστορίας μας, δηλαδή την ψυχή μας... τη Μακεδονία!» και καλούν σε τέσσερις συγκεντρώσεις.

Ξεκινώντας από την Κυριακή 21 του μήνα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για ακόμη τρεις Κυριακές, στο ίδιο σημείο συνάντησης, την ίδια ώρα.

Μία άλλη ομάδα και συγκεκριμένα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων μαζεύει υπογραφές προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα onomasia.gr, θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για αυτό το εθνικό θέμα.

Στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης έχουν δηλώσει δημοσίως ότι θα λάβουν μέρος και βουλευτές, ενώ αρκετά στελέχη που κινούνται στο χώρο της πατριωτικής δεξιάς έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση υπέρ του συλλαλητηρίου.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.