Συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους γυρισμένη στο Λεωνίδιο

Συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους γυρισμένη στο Λεωνίδιο

Μάιος 05, 2015 - 10:12
0 σχόλια

Ένα πολύ όμορφο βίντεο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) δημιούργησε ο συμπατριώτης μας Γιώργος Χιώτης από το Λεωνίδιο, προκειμένου να λάβει μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους.

Συναντηθήκαμε μαζί του και του ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για την ταινία:

Γιώργο πως προέκυψε η συμμετοχή σου στον διαγωνισμό; 

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση που είδα στο facebook για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό και έτσι πήρα την απόφαση να λάβω μέρος.

Τι ήταν αυτό που σε έκανε να επιλέξεις το συγκεκριμένο θέμα για την ταινία σου;

Είναι ένα θέμα που αν και παγκόσμιο έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και στη χώρα μας. Έτσι θεώρησα σωστό να ασχοληθώ με αυτό και να θίξω μέσα από την δική μου οπτική το θέμα αυτό.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να περάσεις μέσα απ΄αυτήν;

Η ταινία εστιάζει στην ψυχολογία και την δύναμη που κρύβουν μέσα τους αυτά τα παιδιά και το πώς μπορεί αυτό να αλλάξει. Στην περίπτωσή μας ο δάσκαλος και συγκεκριμένα τα λόγια του δασκάλου, είναι αυτά που δίνουν δύναμη και αλλάζουν την ψυχολογία του παιδιού. 

Που έγιναν τα γυρίσματά της;

Τα γυρίσματα έγιναν στο Λεωνίδιο, σε ένα υπέροχο κτήριο σπάνιας ομορφιάς που κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και στεγάζει το δημοτικό σχολείο της πόλης.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την σχολική επιτροπή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας όπως και τον διευθυντή του σχολείου για την παραχώρηση του κτηρίου και την αμέριστη βοήθειά τους.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά και τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, την Ματίνα Καλαντζή για τον υποτιτλισμό, το studio Xiotis για την παραγωγή, την Χριστίνα Παναγιωταρά για την βοήθειά της στη σκηνοθεσία και φυσικά τον Κώστα Παπασαράντη για την βοήθειά του στο σενάριο και την συμμετοχή του στην ταινία.

Εμείς που μπορούμε να δούμε την ταινία;

Η ταινία είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της RØDE μέσα από την οποία μπορείτε να δείτε ακόμα και τα παρασκήνιά της όπως και να ψηφίσετε, πατώντας VOTE και κάνοντας σύνδεση μέσω Facebook ή Google.

Η μόνη προϋπόθεση για να ψηφίσετε είναι να σας αρέσει…

Γιώργο, σε ευχαριστούμε πολύ!

 

Δείτε την ταινία και ψηφίστε ΕΔΩ.

Από το leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.