Συγκλονιστική διάσωση ιστιοπλόων από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας

Συγκλονιστική διάσωση ιστιοπλόων από Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας

Σεπτέμβριος 01, 2015 - 17:55
0 σχόλια

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο ανθρώπων που βρέθηκαν αβοήθητοι μεσοπέλαγα, όταν το ιστιοφόρο στο οποίο επέβαιναν άρχισε να μπάζει νερά. Η Πολεμική Αεροπορία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη διάσωση δύο ιστιοπλόων από Super Puma ανοιχτά της Χίου την Κυριακή 30 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) απογειώθηκε από τη Χίο, προκειμένου να εντοπίσει και να διασώσει το πλήρωμα ιστιοφόρου στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χίου, το οποίο παρουσίασε εισροή υδάτων.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο, τη στιγμή της διάσωσης το πλοίο είναι είναι έτοιμο να βουλιάξει και οι δύο επιβαίνοντες βρίσκονται εξαντλημένοι στο κατάστρωμα. 

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου εντόπισε και περισυνέλεξε σώους τους δύο Έλληνες επιβαίνοντες στο σκάφος και τους μετέφερε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Χίου στις 12:40.

Ειδήσεις: 
Video: 

Έρευνα - Διάσωση από Ελικόπτερο Super Puma της ΠΑ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.