Συγκλονιστικά στοιχεία κατά την απολογία του 75χρονου παιδοκτόνου από το Άστρος (vid)

Συγκλονιστικά στοιχεία κατά την απολογία του 75χρονου παιδοκτόνου από το Άστρος (vid)

Νοέμβριος 25, 2015 - 15:53
0 σχόλια

«Ποιος πατέρας σκέφτεται να σκοτώσει τον γιο του;», ανέφερε 

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στο Δικαστικό Μέγαρο της Τρίπολης ξεκίνησε η δίκη του 75χρονου ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του γιου του στο Άστρος Κυνουρίας στις 15 Αυγούστου 2015. Ο 75χρονος πυροβόλησε τον 39χρονο γιο του τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο, και στη συνέχεια, όπως υποστήριξε ο ίδιος κατά την απολογία του, μετέφερε το θύμα μόνος του με το αυτοκίνητό του σε ερημικό σημείο του ποταμού, όπου και το όχημα ανεφλέγη, σύμφωνα με τον ίδιο.

Φανερά μετανιωμένος εμφανίστηκε ο πατέρας του 39χρονου, ο οποίος κατά τη διάρκεια της απολογίας του αναστέναζε διαρκώς, ενώ σε κάποια στιγμή αναφώνησε: «Ποιος πατέρας σκέφτεται να σκοτώσει τον γιο του;». Ακόμη, πολλές φορές επανέλαβε ότι έδρασε μόνος του και ότι ολομόναχος μετέφερε το σώμα του παιδιού του στο αυτοκίνητο και ακολούθως στο ποτάμι. Επίσης, υποστήριξε ότι περίμενε μόνος τον γιο του στο επάνω μέρος του σπιτιού, και ότι η μοιραία βολή που βρήκε τον γιο του στην ωμοπλάτη, προέκυψε επειδή είχε στηρίξει το όπλο στα κάγκελα και αυτό εκπυρσοκρότησε.

Ακόμη, προσπάθησε να αντικρούσει την κατάθεση του ιατροδικαστή, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι ο γιος ζούσε όταν ο πατέρας του τον μετέφερε με το αυτοκίνητο στο ποτάμι. Ο ιατροδικαστής είπε, επίσης, ότι θύμα είχε πυροβοληθεί τρεις φορές, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχομένως το θύμα να υπέκυψε λόγω των αναθυμιάσεων στο αυτοκίνητο και όχι εξαιτίας των τραυμάτων του.

Ο 75χρονος, ακόμη, υποστήριξε ότι δεν έβαλε ο ίδιος φωτιά στο αυτοκίνητο, αλλά ότι το αυτοκίνητο του θύματος ανεφλέγη ίσως από κάποια βλάβη.

Ακόμη, στην πολύωρη ακροαματική διαδικασία, το Προεδρείο ζήτησε επίμονα από τους μάρτυρες να περιγράψουν τις σχέσεις της οικογένειας, αλλά και να δώσουν το προφίλ της στην κοινωνία του Άστρους. Σημειωτέον ότι το θύμα είχε είχε τρεις αδελφές. Η δίκη ξεκίνησε στις 10:00 και διεκόπη στις 15:20, ενώ θα συνεχιστεί στις 11 Δεκεμβρίου 2015.
 

ΚΟΥΓΙΑΣ: ΤΟ ΘΥΜΑ ΗΤΑΝ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΗΣ

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του 75χρονου κ. Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του μετά την διακοπή της δίκης ανέφερε για αυτή τη συγκλονιστική υπόθεση η οποία έχει απασχολήσει την κοινωνία της Βόρειας Κυνουρίας αλλά και ολόκληρης της Αρκαδίας, ότι λόγω της επιμέλειας του ιδίου και του συναδέλφου του κ. Μίγα πρόεκυψε ένα συγκλονιστικό έγγραφο το οποίο έχει να κάνει με την ψυχική υγεία του θύματος.

Με το έγγραφο αυτό, όπως υποστηρίζει ο συνήγορος του πατέρα που δολοφόνησε τον γιο του, ο κ. Κούγιας ανακοίνωσε ότι πριν από 12 χρόνια ο τραγικός πατέρας είχε προσπαθήσει να κλείσει το παιδί του στο ψυχιατρείο, όμως το οικογενειακό περιβάλλον τον απέτρεψε.

Το παιδί αυτό, όπως υποστηρίζει ο κ. Κούγιας, μετά τα έγγραφα που περιήλθαν στα χέρια του, αντί να θεραπευθεί, έμεινε έκθετο στην ψυχική του ασθένεια, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των μελών της οικογένειάς του.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Συγκλονιστικά στοιχεία κατά την απολογία του 75χρονου που σκότωσε τον γιο του


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.