Σύγκληση έκτακτου ΔΣ και μετάβαση αύριο στο υπουργείο Παιδείας ζητεί ο Δ. Βόσνος

Σύγκληση έκτακτου ΔΣ και μετάβαση αύριο στο υπουργείο Παιδείας ζητεί ο Δ. Βόσνος

Απρίλιος 11, 2019 - 20:40
3 σχόλια

Μετά τις ανακοινώσεις από τα δελτία τύπου του Δήμου και του βουλευτή μας  κ. Παπαηλιού,  είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω, να τονίσω και να προτείνω τα ακόλουθα:

Α) Δεν πρέπει να γίνει η συνάντηση την Δευτέρα με τον Υπουργό.

Αυτό όχι για να διαφωνήσουμε με το Δήμαρχο, άλλωστε θεωρούμε ότι πρέπει να επιμείνουμε όλοι στο ενιαίο και αρραγές μέτωπο του αγώνα, με στόχο την αναβάθμιση του πανεπιστημίου πελοποννήσου.

Ο αγώνας αυτός πρέπει να είναι πάνω από οποιεσδήποτε παρατάξεις και προεκλογικές σκοπιμότητες. Για τους εξής λόγους:

Την Δευτἐρα, έχουμε ένα «δεύτερο μέτωπο» που θα πρέπει να διαχειριστούμε, είναι η συνεδρίαση της συγκλήτου και απαιτείται η παρέμβαση και πίεση μέσα από την μαζική παρουσία και των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, της τοπικής κοινωνίας και των εκπροσώπων της.

Οποιαδήποτε διάσπαση (Υπουργείο - Σύγκλητος), σημαίνει υπονόμευση και υποβάθμιση της πίεσης που θα μπορούσε να ασκηθεί και του αντίστοιχου αποτελέσματος που αναμένουμε.

Την Δευτέρα είναι σχετικά «χρονικά μακριά» και έξω από την βούληση και απόφαση των συμμετεχόντων στις τελευταίες συγκεντρώσεις και συναντήσεις (Τρίτη συνεδρίαση ΔΣ και Τετάρτη συνάντηση επιτροπής φορέων) οι οποίοι πρότειναν την συνάντηση για την Πέμπτη (παρόλο που κάποιοι αρχικά έβλεπαν και την προηγ. Τετάρτη).

Αλλωστε θεωρώ, αν χρειάζεται, μπορούμε και πρέπει να «επιβάλλουμε» νωρίτερα αυτή την συνάντηση (π.χ. την Παρασκευή)

Β)Όσον αφορά τα νέα δεδομένα μετά την ανακοίνωση της συνάντησης των βουλευτών της πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου:

Νομίζω ότι είναι ένας ακόμη εμπαιγμός και απλώς  μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια, τουλάχιστον όσον αφορά τις σχολές της Τρίπολης, γιατί:

Το μόνο που προστέθηκε, είναι η μεταφορά της νοσηλευτικής σχολής από την Σπάρτη, το οποίο είναι αίτημα και των φοιτητών της Σπάρτης, που πραγματοποιούν κατάληψη της σχολής τους μια εβδομάδα τώρα.
Για το τμήμα δημόσιας υγείας, θα λειτουργήσει από το 2022, δηλαδή υποσχετική, που θα μπορεί να καταργηθεί όπως πολλές άλλες με την πρώτη ευκαιρία

Για το τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, μας επιστρέφει, μετά την οπισθοδρόμηση  στην ίδια κατάσταση (βέβαια στα λόγια αφού δεν άλλαξε το σχέδιο νόμου). Το αίτημα  των φοιτητών από  το 2013, για αναβάθμιση  και μετεξέλιξή του σε πολυτεχνική σχολή, ότι: «..συνδέεται με αυστηρώς ακαδημαϊκά κριτήρια»

Δηλαδή η πρόταση της μικτής επιτροπής Γαβρόγλου δεν είχε αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια. Βέβαια κανένα σχόλιο για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής (μηχανικών διοίκησης και πληροφορικής)

iv)Οσον αφορά την προτεινόμενη ίδρυση νέων πανεπιστημιακών τμημάτων και ινστιτούτων, έχουμε να πούμε τα εξής:

 Το ΠΕΚ έχει έδρα την Καλαμάτα, η Τρίπολη παίρνει μόλις 3 Ινστιτούτα, έναντι 5 της Καλαμάτας και 4 της Πάτρας.

Η έδρα του ΠΕΚ πρέπει να είναι έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

v) Οσον αφορά την εξέταση της δυνατότητας ίδρυσης κτηνιατρικής σχολής, από επιτροπή που θα συγκροτηθεί, θεωρούμε ότι μπορεί να μην δοθεί ποτέ.(γιατί είμαι μια ακόμη υπόσχεση μόνο). Σήμερα υπάρχει η τεκμηριωμένη πρόταση της επιτροπής Γαβρόγλου και απαιτούμε σήμερα να δοθεί.

ΕΠΕΙΔΗ

Ο αγώνας για αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και η αντίδραση στην διαρκή αποψίλωση της Τρίπολης, της έδρας του Πανεπιστημίου και πρωτεύουσας της Περιφέρειας πρέπει να συνεχιστεί με διαρκή κλιμάκωση

 

ΠΡΟΤΕΙΝΩ
 

Να συγκλιθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο άμεσα (ή και τηλεφωνικά αν χρειαστεί και εφόσον θεωρηθεί αναγκαίο)σήμεραπου να επιβεβαιώνει

Α) την «μαζική επίσκεψη», αύριο ημέρα Παρασκευή, στον υπουργό παιδείας.(αντί της Πέμπτης, που είχε προγραμματισθεί, με λεωφορεία κλπ)

Β) Κλείσιμο Δήμου, πανεπιστημίου και μαύρες σημαίες  σε όλη την πόλη και στους δρόμους κλπ

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, ούτε κανείς νομιμοποιείται να υποστείλει τη σημαία του αγώνα, που απαιτεί η πόλη μας και η ιστορία, και το μέλλον των παιδιών μας.

 

Δημήτρης Βόσνος


3 Σχόλια

Ναι, Βόσνο, οι μαύρες σημαίες σε μαράνανε. Μαύρες σημαίες είχαν μπει και για την Παιδαγωγική Ακαδημία, γι' αυτό δεν έφυγε

Η απόλυτη ταπείνωση θα έρθει όταν θα αποκαλυφθεί σε πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης ποοί εκπροσωπούν την πόλη

Αναρωτήθηκε κανείς ποτέ, ότι σημερινή κατάσταση είναι αποτέλεσμα, εκ των ενόντων της πανεπιστημιακής κοινότητας που ο καθένας εξ αυτών έχει στόχο να γίνει καθηγητής πανεπιστημίου οπότε τους βόλευε η δημιουργία εδρών σε όλες τις πόλεις, αλλά με την πορεία των χρόνων και την προϋπηρεσία που αποκτούν επιδιώκουν να πάνε πιο κοντά στο σπίτι τους και να αφήσουν την επαρχία στην τύχη της…. Καλό ξημέρωμα… σε όσους λένε ότι κόπτονται τις επαρχιακές πόλεις της Πελοποννήσου….

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.