Συγκέντρωση συνταξιούχων για την επιστροφή του δώρου Πάσχα στην Τρίπολη (video)

Συγκέντρωση συνταξιούχων για την επιστροφή του δώρου Πάσχα στην Τρίπολη (video)

Μάρτιος 30, 2015 - 16:10
0 σχόλια

Eνόψει την μεγάλης συγκέντρωσης των συνταξιούχων στην Τρίπολη, οι πρόεδροι των σωματείων συνταξιούχων Αρκαδίας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, προκειμένου να καλέσουν όλους τους συνταξιούχους σε αυτή την κινητοποίηση.

Αρχικά, ο κ. Θανόγιαννης, πρόεδρος Συνταξιούχων Δημοσίου, μίλησε για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Υπάρχει πολύ μεγάλη μείωση στις συντάξεις τους, όπως και στα επικουρικά και στα μετοχικά, είπε. Με την εκδήλωση - συλλαλητήριο που διοργανώνουν την Τετάρτη 1η Απριλίου στις 11:00 στην πλατεία του Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη απαιτούν να φτάσει η σύνταξή τους στα επίπεδα του 2010, να μην υπάρχει άλλη μείωση, αλλά και να αναβαθμιστεί η ποιότητα της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης. Ακόμη, ένα βασικό αίτημά τους είναι η επιστροφή του δώρου Πάσχα.
Όπως επισημαίνει, το κόστος τόσο της φροντίδας για την υγεία τους όσο και της φαρμακευτικής περίθαλψης σε μηνιαία βάση είναι απαγορευτικό, βάσει του εισοδήματός τους.

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος συνταξιούχων ΟΑΕΕ μίλησε για την αναγκαιότητα της καταβολής του δώρου του Πάσχα, αλλά και για όλα αυτά που απασχολούν τους συνταξιούχους και την ελληνική κοινωνία: «Μας τσάκισαν και μας λεηλάτησαν τόνισε φτάνοντάς μας στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση. Έχουμε άνεργα παιδιά, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, έχει επέλθει πτωχοποίηση του ελληνικού λαού», είπε.

«Δεν ευθυνόμαστε για την κατάσταση αυτή που έχει έλθει στην Ελλάδα. Εμείς τα ασφάλιστρα τα πληρώναμε κανονικά και τώρα απαιτούμε τα νόμιμα χρήματά μας που πληρώναμε τόσα χρόνια»

Ο κ. Κωνσταντίνος Καρβέλας, μέλος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής συνταξιούχων ΙΚΑ Αρκαδίας, τόνισε άλλη μία φορά την αναγκαιότητα να συμμετέχουν όλοι οι συνταξιούχοι στη συγκέντρωση και είπε ότι διεκδικούν τα δεδουλευμένα, τους διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

«Η Υγεία έχει υποβαθμιστεί και εμείς ζούμε με ψίχουλα, οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» είπε κλείνοντας.

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Εκδήλωση συνατξιούχων για το δώρο Πάσχα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.