Συγκέντρωση για το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης

Συγκέντρωση για το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης

Αύγουστος 22, 2014 - 18:00
0 σχόλια

Το Δ.Σ. του συλλόγου τριών τέκνων Ο Αρκάς καταγγέλλει ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ που επικρατεί στην πόλη μας (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ δρόμοι- είσοδος πόλης- επιθέσεις σκύλων- μουσείο κλπ).

Ειδικότερα όμως καταγγέλλουμε την κατάσταση που επικρατεί στο Αρχαίο Θέατρο.
Ο δήμαρχος κος Μπούρας δημόσια κατέθεσε ότι λεφτά υπάρχουν για τη συντήρηση του αρχαίου θεάτρου, αλλά άφησε αιχμές για παράγοντες του Υπουργείου Πολιτισμού να αξιοποιηθεί το πρόγραμμα που βρίσκεται κάτω από την επίβλεψη της UNESCO και της Ε.Ε.

Ποια είναι το συμφέροντα που τορπιλίζουν τη συντήρηση του μεγαλύτερου θεάτρου της Ελλάδος. Είναι επιχειρήσεις θεάτρων στην ευρύτερη περιοχή ή γενικότερη πολιτική της νέας τάξης που θέλει να μη γνωρίζουν τα παιδιά μας το παρελθόν (ρατσιστικός νόμος) και δημιουργούν μια νέα ιστορία χωρίς παρελθόν και πολιτισμό.
Με την τακτική περπατάς πάνω σε πατημασιές για να μην φαίνεται ποιος περπάτησε πρώτος σε αυτές.
Μήπως όμως τελικά η ευθύνη ανήκει στους πολίτες που δεν αντιστέκονται δε διεκδικούν για να διώξουν τα συμφέροντα που σκεπάζουν τα πάντα.

Καλούμε σε ανοιχτή συνάντηση- συγκέντρωση όλα τα Δ.Σ. των συλλόγων της πόλης μας, τους πολίτες, τους φίλους του θεάτρου και τα ΜΜΕ για μια συζήτηση διεκδικήσεων και στρατηγικής για τον πολιτισμό και την τέχνη με αιχμή του δόρατος το αρχαίο θέατρο.

Συγκέντρωση στις 6-9-14 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μεγαλόπολης.
Η κίνηση αυτή δεν είναι για μας, γιατί εμείς παρακολουθούμε παράσταση σε πάρκινγκ αυτοκινήτων και πλαστικές καρέκλες.
Το οφείλουμε όμως σε αυτούς που μας παρέδωσαν τον πολιτισμό και το μεγαλύτερο θέατρο της Ελλάδος.
Το οφείλουμε στα παιδιά μας. Όλοι μαζί για μια κοινή στρατηγική διεκδικήσεων…

Πηγή: kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.