Συγκάτοικοι στον Πύργο της Βαβέλ

Συγκάτοικοι στον Πύργο της Βαβέλ

Απρίλιος 25, 2017 - 13:06
3 σχόλια

Κάποτε οι άνθρωποι στη Μεσοποταμία θα έφτιαχναν έναν πύργο τόσο ψηλό, ώστε να φτάσει ως τον ουρανό. Ο Θεός τούς τιμώρησε για τη βλασφημία τους αυτή, αναφέρεται στη Γένεση, και σύγχυσε τις γλώσσες τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν  να συνεννοηθούν μεταξύ τους και έτσι ο πύργος να μείνει ατελής.

Πολλές γνώμες, πολλές...  γλώσσες και γενικώς πολλά ακούστηκαν για άλλη μία φορά στη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου τη Δευτέρα 24 Απριλίου, δίχως, για άλλη μία φορά, να υπάρξει σαφής γραμμή και λύση. Δίχως να υπάρξει μια απόφαση. Λες και οι δήμαρχοι συγκατοικούν στον πύργο της Βαβέλ και δεν μιλούν την ίδια γλώσσα. Αντιθέτως, το θέμα της υπογραφής ή μη της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας και Φορέα για τα απορρίμματα αναβλήθηκε και θα ληφθεί απόφαση -αισιοδοξεί το προεδρείο- σε μια επόμενη συνεδρίαση. Μεγάλη αντιπαράθεση δημιουργήθηκε όταν κατατέθηκε πρόταση να ψηφίσουν οι δήμαρχοι με κάλπη και όχι με φανερή ψηφοφορία. Ο κ. Καμπόσος, δήμαρχος Άργους - Μυκηνών, αντιτάχθηκε σφόδρα στη μυστική ψηφοφορία, επειδή όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όπως είπε.

Πλήθος πολιτών παρακολούθησε τη συνεδρίαση. Μάλιστα, κατά τις τοποθετήσεις των δημάρχων ακούστηκαν και χειροκροτήματα και γιουχαΐσματα. Αλλά πέραν από τα παραπάνω, και πολλά ευχολόγια, κάτι ουσιαστικό δεν ειπώθηκε. Ένα σόου με μεγάλο κοινό ήταν η χθεσινή συνεδρίαση και τίποτα παραπάνω.

Η πραγματικότητα που καλούνται όλοι, κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμαρχοι να διαχειριστούν, είναι η εξής: Το Μαίναλο έχει μια χωματερή στην καρδιά του, για τη  οποία πληρώνουμε πρόστιμα και η οποία θα έπρεπε ήδη να έχει αποκατασταθεί, βάσει των αποφάσεων που έχουν ληφθεί. Αντί για αυτό, πάμε για τρίτο χρόνο χρησιμοποίησης του λατομείου του Αγίου Βλάση. Στην Αργολίδα, ξέσπασε φωτιά χθες σε χωματερή στην Καραθώνα. Η τουριστική σεζόν ξεκινά για ακόμα ένα καλοκαίρι, και η Γορτυνία πνίγεται στα σκουπίδια. Οι φόβοι του κ. Νίκα, δημάρχου Καλαμάτας, όπως διατυπώθηκαν χθες, είναι πέρα ως πέρα βάσιμοι. Η Ηλεία υποφέρει. Πέρυσι τα σκουπίδια είχαν πνίξει ως και την Αρχαία Ολυμπία.

Η Πελοπόννησος με πολύ κόπο καθιερώνεται ως τουριστικός προορισμός και μεγάλα έργα και στην Αρκαδία, όπως το νέο λιμάνι του Παραλίου Άστρους, συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη ολόκληρης της Περιφέρειας. Είναι καιρός να ληφθούν οι αποφάσεις και να δοθούν λύσεις. Κάποτε ο ΦΟΔΣΑ φαίνεται να προχωρεί συντεταγμένα, κάποτε διασπάται και πάλι, λες και μιλούν άλλη γλώσσα τα μέλη του. Είναι καιρός για αποφάσεις, αλλιώς η διαχείριση των απορριμμάτων θα καταλήξει σαν τον πύργο της Βαβέλ.


3 Σχόλια

Κάποιος είχε πεί: "Αν θέλεις κάτι να ΜΗ γίνει ,ανάθεσέ το σε μια επιτροπή".... και" η καμήλα είναι ένα άλογο που το σχεδίασε μια επιτροπή"... Κάπως έτσι είναι και όλοι οι "Φορείς" για τη διαχείριση των απορριμάτων.. Το αποτέλεσμα θα το δούν σε λίγα χρόνια όσοι επιζήσουν από τη χολέρα...

Το πρόβλημα θα το λύσει μόνο ο Τατούλης.Χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα χα.

Η Ηλεία και ο Πύργος πού κολλάνε ανώνυμε αρθρογράφε; Έχει καμία σχέση με τον ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου; Όχι. Τότε προς τί η αναφορά στον νομό Ηλείας και την αρχαία Ολυμπία; Καταστροφολογία και πίεση για την υπογραφή της προγραμματικής από τον ΦΟΣΔΑ για να ικανοποιηθεί ο Σουλτάνος σου αρθρογράφε;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.