Συγχώνευση Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς

Συγχώνευση Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς

Δεκέμβριος 01, 2019 - 10:00
0 σχόλια

Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το σχολικό έτος 2020-2021».

Ο κ. Αρφάνης Αλέξιος – Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είπε τα παρακάτω:

"Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε μεταβολές των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας με το υπ’ αριθμό Φ.2.1/7258/23-10-2019 έγγραφό της, μας κοινοποίησε το υπ’ αριθμό 165494/ΓΔ4/22-10-2019 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021».

Η ίδια ως άνω Διεύθυνση, με το υπ’ αριθμό Φ.2.1/7365/30-10-2019 έγγραφό της, εισηγείται για το σχολικό έτος 2020-2021 την συγχώνευση του 3/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς με έδρα την Τ.Κ. Άστρους της Δ.Ε. Βόρειας Κυνουρίας με το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων με έδρα την Τ.Κ. Άστρους της Δ.Ε. Βόρειας Κυνουρίας και την λειτουργία της νέας σχολικής μονάδας με την ονομασία «6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων» στην Τ.Κ. Άστρους της Δ.Ε. Βόρειας Κυνουρίας στις αίθουσες του ήδη χρησιμοποιούμενου ως Διδακτηρίου του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Βερβένων στην Τ.Κ. Άστρους της Δ.Ε. Βόρειας Κυνουρίας.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας με το υπ’ αριθμό 7245/13-11-2019 έγγραφό της, δεν εισηγείται καμία μεταβολή των σχολικών μονάδων του Δήμου μας.

Προτείνω σύμφωνα με τα έγγραφα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, να γίνει μόνο η συγχώνευση του 3/θεσίου Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς με το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων και να λειτουργεί η νέα σχολική μονάδα με την ονομασία «6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων» στις αίθουσες του ήδη χρησιμοποιούμενου ως Διδακτηρίου του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Βερβένων και καμία άλλη αλλαγή στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Έχετε πάρει όλοι στις εισηγήσεις σας το ανωτέρω έγγραφο του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όλοι γνωρίζετε ότι τα πέντε τελευταία χρόνια το σχολείο αυτό είναι ανενεργό και ότι στο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων, έτσι και αλλιώς φοιτούν τα παιδιά που προέρχονται από τα Βέρβενα.

Στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αποφασίσαμε ομόφωνα να συγχωνευτεί το 3/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Μελιγούς με το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων, αφού έτσι και αλλιώς τα πέντε τελευταία χρόνια τα παιδιά φοιτούν εκεί."

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και συμφωνεί να γίνει συγχώνευση του 3/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Μελιγούς με το 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων και η νέα σχολική μονάδα με την ονομασία «6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Βερβένων», να λειτουργήσει στις αίθουσες του ήδη χρησιμοποιούμενου ως Διδακτηρίου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Βερβένων.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.