Το σχόλιο του Σωκράτη: Το πλάνο της Κυβέρνησης Σαμαρά είναι πλέον ξεκάθαρο

Το σχόλιο του Σωκράτη: Το πλάνο της Κυβέρνησης Σαμαρά είναι πλέον ξεκάθαρο

Ιούλιος 19, 2012 - 10:11
4 σχόλια

Οπότε, το πλάνο της Κυβέρνησης Σαμαρά είναι πλέον ξεκάθαρο:

-Πρέπει να προστατέψουμε τους Δημοσίους Υπαλλήλους ώστε να μην απολυθεί ούτε ένας.

-Πρέπει να προστατέψουμε τους πιο υψηλόμισθους Δημοσίους Υπαλλήλους (Δικαστικούς, Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς) ώστε -σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες- να μην μειωθούν κατά ούτε ένα επιπλέον ευρώ οι αποδοχές τους, τη στιγμή που εκατομμύρια άλλοι Έλληνες βλέπουν τους μισθούς και τς συντάξεις τους να μειώνονται αγρίως ή, απλά, χάνουν τη δουλειά τους και δεν έχουν μισθό.

-Πρέπει να προστατέψουμε τις εκατοντάδες ΔΕΚΟ, ειδικές επιτροπές και οργανισμούς που υφίστανται σήμερα, ώστε να μη χάσει τη δουλειά του κανείς από τους χιλιάδες "ημέτερους" που με κόπο έχουμε διορίσει εκεί.

-Πρέπει να συνεχίσει κάθε Υπουργείο να ξοδεύει όσα ξόδευε σε επιδόματα, "ειδικούς συνεργάτες", "έργα" και "projects", γιατί είναι ΟΛΑ απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία τους! Από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Βουλής (που πληρώνεται αλλά δεν εκπέμπει...) μέχρι τις "πολιτιστικές εκδηλώσεις" του Δήμου Κάτω Παναγιάς (για να κάνει προεκλογική εκστρατεία ο Δήμαρχος του χωριού φέρνοντας το Γονίδη για αρπαχτή, με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου...)

-Τα 11 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ που χρειάζεται να περικοπούν ώστε να μην χρειαστεί να τα δανειστούμε, και να καλυφθεί επιτέλους το έλλειμμα του προϋπολογισμού, θα τα βρούμε ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΤΗΡΕΣ.
Yup.
Sounds like a plan.
 


4 Σχόλια

Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω μαζί σου. Μάλιστα το πιο κλασσικό επιχείρημα που ακούς από τους ...οπαδούς του συστήματος είναι ότι δεν πρέπει να τα βάζει η μια κοινωνική ομάδα με την άλλη. Ότι είναι είναι λέει σχέδιο αυτό να φαγωθούμε μεταξύ μας ώστε να περάσουν αυτά που θέλει η κυβέρνηση. Επομένως όποιος κάνει κριτική στο δημόσιο και μιλάει για το πόσο μη παραγωγικό είναι, τα προνόμια που δεν αξίζουν, την διασφάλιση της μονιμότητας όταν ο ιδιωτικός τομέας έχει τροφοδοτήσει όλη την ανεργία, είναι παραπλανημένος από την κυβέρνηση. Δεν περιγράφει μια πραγματική κατάσταση. Εγώ προτείνω το παρακάτω. Η κυβέρνηση να βγει και να διασφαλίσει ότι οι θέσεις στο δημόσιο θα είναι 750.000 για τα επόμενα 10 χρόνια. Ούτε μια θέση να μην χαθεί. Ταυτόχρονα να καταργηθεί η μονιμότητα. Έτσι όποιος απολύεται γιατί δεν παράγει, θα προσλαμβάνεται άλλος στην θέση του μέσω ΑΣΕΠ. Επομένως δεν υπάρχει επιβάρυνση της ανεργίας και χωρίς μονιμότητα θα δείτε πως θα δουλέψει ο δημόσιος τομέας. Θα πετάνε μετά.

<p> και εγώ συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. τι κάνουμε όμως για να σώσουμε κάτι. έχουμε σσταυρώσει τα χέρια και περιμένουμε</p>

Ξεφτιλίζεις το Σωκράτη με τις απόψεις σου. Το θέμα είναι πολύ βαθύτερο από το γελοίο συμπέρασμα που βγάζεις. Σου προτείνω να σχολιάζεις ως ο Μπιριγκόγκος του καραγκιόζη. Το ενιαίο μισθολόγιο έχει ψηφιστεί από τον Οκτώβρη και προβλέπει περαιτέρω μειώσεις μισθών. Ετοιμάζεται και το νομοσχέδιο για τους συνταξιούχους. Οι ΔΕΚΟ έχουν αρχίσει να πουλιούνται πριν από 5 χρόνια και φυσικά αυτό συνεχίζεται. Κωλόχαρτο και συνδετήρες δεν υπάρχουν εδώ και σχεδόν 2 χρόνια σε πολλά υπουργεία. Αν αυτά κατάλαβες για το πλάνο της συγκυβέρνησης μάλλον χρειάζεται κάποιος να σε φέρει στην πραγματικότητα μπας και καταλάβεις και εσύ τι σε περιμένει. Καλή τύχη.

Εδώ ο Δήμος χορηγεί τη "συναυλία" Χατζηγιάννη, παλαιότερα Σάκη κλπ. Βγάζω δίσκο σημαίνει και ζητιανεύω, κύριε δισκοπώλη.