Το σχόλιο του Σωκράτη: Δεν έχουμε συγκυβέρνηση ...έχουμε συμπαιγνία

Το σχόλιο του Σωκράτη: Δεν έχουμε συγκυβέρνηση ...έχουμε συμπαιγνία

Ιούλιος 07, 2012 - 15:18
1 σχόλια

Μετά από τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις και ενέργειες του Αντώνη Σαμαρά, του Βαγγέλη Βενιζέλου και των υπουργών που διόρισαν, είναι πια ξεκάθαρο σε μένα:
Δεν έχουμε συγκυβέρνηση.

Έχουμε συμπαιγνία.

Μια συμπαιγνία ανάμεσα στη ΝΔ και σε ό,τι απέμεινε από το ΠΑΣΟΚ για να προστατέψουν το Κομματικό τους Κράτος, και να διαβεβαιώσουν τους προστατευόμενους τους αργόμισθους δημοσίους υπαλλήλους και τις γνωστές συντεχνίες (ταξιτζήδες, φαρμακοποιοί, οδικοί μεταφορείς, φαρμακευτικές εταιρείες, μηχανικοί, δικηγόροι,συμβολαιογράφοι κλπ) ότι αυτοί είναι εδώ και θα παλέψουν μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματος τους για να προστατέψουν τα προνόμια τους, ώστε να πάψουν να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και να επιστρέψουν σε αυτούς.

Τις προάλλες, για παράδειγμα, ο Πολύδωρας έδωσε στα μουλωχτά "Μπαξισάκι" 1.000 ευρώ στον κάθε Υπάλληλο της Βουλής ως "εκλογικό επίδομα", ενώ οι υπάλληλοι της Βουλής δεν εμπλέκονται ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ στην εκλογική διαδικασία.
Χθες, για παράδειγμα, ο Βενιζέλος δήλωσε ότι "είναι μεγάλη αδικία να απολυθούν 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012 και πρέπει να μην εφαρμοστεί αυτή η υποχρέωση."
Το ότι πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα έχουν χάσει τη δουλειά τους τα τελευταία 4 χρόνια δεν αποτελεί, προφανώς, "μεγάλη αδικία".

Βοήθεια μας.

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Αγαπητέ Σωκράτη, μάλλον είσαι κακώς ενημερωμένος ως προς τα παραδείγματα που έδωσες τα οποία μόνο αυτό το συμπέρασμα που λες δεν βγάζουν. Καταρχήν το μπαξισάκι στου Υπαλλήλους της Βουλής για εκλογικό επίδομα που λές είναι κάτι που δίνεται για χρόνια μάλιστα το ποσό είναι 2.000 ευρώ για κάθε διαδικασία , με προσωπίκή Παρέμβαση του Πρωθυπουργού την προηγούμενη εβδομάδα τα 4.000 ευρώ που έπρεπε να πάρει κάθε υπάλληλος έγιναν 1.000 κάτι μάλιστα που προκάλεσε και την οργή των υπαλλήλων που βγήκαν και στα κανάλια στα οποία έπαιξε αρκετά το θέμα αλλα μάλλον δε το παρακολούθησες ορίστε και το σχετικό link http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Ellada/23/109723/paremvasi-samar... Στο δεύτερο θέμα που θίγεις είναι άκυρο μα τελείως άκυρο το παράδειγμα σου. Κανείς δεν θέλει φαντάζομαι βασικά να απολύεται κανείς από τη δουλειά του είτε στον Δημόσιο είτε σοτν ιδιωτικό τομέα. Δεν διαφωνώ ότι κανείς δεν νοιάζεται για τους απολυμένους του Ιδιωτικού τομέα ένα σημάδι βέβαια και ότι η Ιδιωτική πρωτοβουλία στη χώρα μας είναι πάρα πολύ πισω. Τι θα συμβεί όμως αν σε μια μέρα οπώς εσύ φαίνεται να θές απολύσουν 15 χιλιάδες Δημόσιους Υπαλλήλους και προστεθουν σε αυτούς του Ιδιωτικού ?? Τι θα συμβεί στην πραγματική οικονομία??? Επίσης πόσο εφικτό είναι αυτή τη στιγμή το κράτος να αποζημιώσει άμεσα τόσους Δημόσιους Υπαλλήλους και αντέχει ο ΟΑΕΔ και τα ασφαλιστικά ταμεία? Επίσης με τι κριτίρια και πόσο χρόνο χρειάζεται για να γίνει αξιολόγησει στο ποιοι πρέπει να απολυθούν ?? Η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να πάρει επιπλέον χρόνο στην Δημοσιονομική Προσαρμογή και αυτό είπαν και οι 3 πολιτικοί αρχηγοί καιο υπουργός Οικονομικών. Τέλος είδαμε μια ανευ προηγουμένου επίθεση του Πρωθυπουργού σε συνδικάτα και προσωπικά μάλιστα στον Φωτόπουλο της ΔΕΗ όπως επίσης το σημείο που τόνισαν ήταν οι αποκρατικοποιήσεις με εμφατικό τρόπο μάλιστα πράγμα που σημαίνει ότι μπαίνει σε ευθεία κόντρα με τα συνδικάτα ?? Που έβγαλες εσύ λοιπόν όλα αυτά τα συμπεράσματα σε 5 μέρες και μετά από αυτές τις προγραμματικές? Αρα αγαπητέ Σωκράτη μάλλον είσαι Εμπαθής και θες να γράψεις κάτι χωρίς καν νομίζω να έχεις παρακολουθήσει τα ζητήματα που θίγεις αλλίως εισαι παρα πολύ κακως πληροφορημένος . Δεν ξέρω τι από τα δυο ισχύει