Σύσταση λαϊκής επιτροπής Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για την άρνηση πληρωμής χαρατσιών

Σύσταση λαϊκής επιτροπής Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για την άρνηση πληρωμής χαρατσιών

Νοέμβριος 22, 2011 - 11:33

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 στο Άστρος, μετά από κάλεσμα σε σύσκεψη από το Παναρκαδικό Συνδικάτο Τεχνεργατών Οικοδόμων, του Σωματείου εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες, τα Καταστήματα & Α.Ε. Ν. Αρκαδίας, η Παναγροτική Συσπείρωση και της Επιτροπής Αγώνα ΕΒΕ, συστάθηκε Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, με στόχο την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

Είναι απάνθρωπος ο εκβιασμός της κυβέρνησης προς τις λαϊκές οικογένειες ότι αν δεν πληρώσουν το βάρβαρο και εξοντωτικό χαράτσι των ακινήτων θα τους κόψει το ηλεκτρικό ρεύμα. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να το εξασφαλίζει σε όλες τις λαϊκές οικογένειες ακόμα και σ’ αυτές που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ, λόγω της ανεργίας και της φτώχειας. Η απειλή ότι θα κόψει το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το εξοντωτικό χαράτσι είναι καθ’ όλα παράνομη και αντιδραστική.
Έχουμε χρέος να απαντήσουμε στους προκλητικούς εκβιασμούς οργανώνοντας πιο αποφασιστικά και την άρνηση πληρωμής και την προστασία των λαϊκών οικογενειών από κάθε είδους απόπειρα διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.
Σύνθημά μας «ένας για όλους, όλοι για έναν».
Καλούμε όλα τα λαϊκά στρώματα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας:
1) Να απομονώσουμε το χαράτσι από τον υπόλοιπο λογαριασμό, με πληρωμή μέσω Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών (ΑΤΜ) ή των Κέντρων Αυτόματων Συναλλαγών (ΚΑΣ) των τραπεζών. Για πληρωμή μέσω ΑΤΜ χρειάζεται να έχουμε λογαριασμό στην τράπεζα, ενώ για πληρωμή μέσω ΚΑΣ δεν χρειάζεται.
2) Την απόδειξη από τη συναλλαγή με την τράπεζα και το λογαριασμό τα βγάζουμε φωτοτυπία και  ερχόμαστε σε επαφή με την Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα.
Κούκλης Τάκης: 6973737363
Αδάμης Τάκης: 6972353682
Δράνιας Γιάννης: 6972820485
Μίλης Γιάννης: 6945153544
Σοφούλης: 6972281027
Μπάρλας Φώτης: 6986315726
Χασάπη Βούλα: 6976096755
3) Να κοινοποιήσουμε στη ΔΕΗ με μαζικό τρόπο τα αντίγραφα των συναλλαγών, δηλώνοντας γραπτά ότι το ποσό που πληρώσαμε αφορά το ρεύμα και τα τέλη υπέρ Δήμου και ΕΡΤ και όχι το χαράτσι.
4) Να προετοιμαζόμαστε όλοι μαζί να παρεμποδίσουμε τη διακοπή ρεύματος, με κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ.
5) Να παρεμποδίζουμε την είσοδο των συνεργείων διακοπής ρεύματος.
6) Να συγκροτήσουμε ομάδες επανασύνδεσης του ρεύματος παντού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tags: