Σύσκεψη για την πυροπροστασία του νέου Δήμου Τρίπολης (video)

Σύσκεψη για την πυροπροστασία του νέου Δήμου Τρίπολης (video)

Μάιος 16, 2011 - 16:50

-Μέγα στοίχημα ο συντονισμός των υπηρεσιών αλλά και τα κονδύλια

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Δημαρχείου Τρίπολης, του συντονιστικού οργάνου για την πυροπροστασία. Με την παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη ως προέδρου του οργάνου, των  αντιδημάρχων Γιώργου Καρλή , Κώστα Ταλούμη, Μαρίας Εικοσιδέκα, Κώστα Κατσαφάνα, Ζαφείρη Μπισιούλη καθώς και των εμπλεκομένων φορέων Π.Υ, Στρατού , Δασαρχείου , Ερυθρού Σταυρού και εθελοντικών ομάδων , έγινε παρουσίαση του σχεδιασμού που εν αρχήν έχει γίνει απο το Δήμο και φυσικά επισημάνσεις απο την πλευρά των υπηρεσιών για την καλύτερη αξιοποίηση μηχανημάτων και προσωπικού. 

 

Ο Διοικητής της Π.Υ ζήτησε τα άτομα που θα προσληφθούν απο το Δήμο Τρίπολης να καλύψουν ανάγκες σε πυροφυλάκια στα οποία σήμερα υπάρχει πυροφύλακας απο τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ αλλά όχι τη νύχτα και ούτε τα Σαββατοκύριακα. Επίσης τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης του κόσμου, οι πολίτες να είναι ενεργοί κ να προστατεύουν και οι ίδιοι την φύση απο την πιθανότητα της φωτιάς. 

Το δασαρχείο βάζοντας το δάχτυλο επι των τύπων , κάλεσε όλους να μην δίνουν λάθος εντυπώσεις αφού "κάθε χρόνο μαζευόμαστε εδώ και λέμε τα ίδια και τα ίδια. Η ουσία είναι αν μπορούμε να υλοποιήσουμε τα όσα λέμε και να μην δίνουμε λανθασμένες εντυπώσεις προς τα έξω. Χρήματα για καύσιμα έχουμε; καλές οι περιπολίες αλλά για να γίνουν πρέπει να υπάρχουν καύσιμα!" 

ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Καρλής με το πέρας της σύσκεψης προχώρησε σε δηλώσεις σημειώνοντας πως ουσιαστικά το μεγάλο στοίχημα όλων είναι ο συντονισμός και η ανταπόκριση στις ανάγκες με τα μειωμένα έστω κονδύλια που υπάρχουν... 

X.T

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/uVE_vQ75G1o