Συνεχίζονται οι αιτήσεις για ζημιές από χαλαζόπτωση στο Δ.Τρίπολης (video)

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για ζημιές από χαλαζόπτωση στο Δ.Τρίπολης (video)

Αύγουστος 06, 2012 - 17:25

Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία για τις αιτήσεις παραγωγών για τις ζημιές από το χαλάζι που προκλήθηκαν σε περιοχές της ΔΕ Μαντινείας και Κορυθίου στο δήμο Τρίπολης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Παπαδημητρίου οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές είναι πάρα πολλοί και σε πολλές περιπτώσεις η καταστροφή είναι ολοκληρωτική κυρίως στα κηπευτικά που για να πωληθούν τα προϊόντα απαιτείται και να είναι σε καλή κατάσταση η εμφάνισή τους.

Ο κ.Παπαδημητρίου θεωρεί πως η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σύντομα αφού ήδη γεωπόνοι του ΕΛΓΑ έχουν κάνει σήμανση των ζημιών και γνωρίζουν το μέγεθός τους.

Επίσης ανέφερε πως δεν υπάρχουν μεγάλες εκκρεμότητες από το παρελθόν και απαιτούνται μόνο κάποιες αποζημιώσεις για πλημμύρες - η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο της μηχανοργάνωσης.

Τέλος ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης ανέφερε για την αμπελοκαλλιέργεια πως η φετινή παραγωγή είναι αρκετά καλή αλλά δυστυχώς το πρόβλημα που παρατηρείται συνεχώς τα τελευταία χρόνια είναι η τιμή του σταφυλιού, που είναι εξευτελιστική και έχει δημιουργήσει απογοήτευση στους καλλιεργητές...

Ε.Τ.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/RXcqVhvMzt0