Συνεχίζεται το κλείσιμο των ενεργών ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου με πρωτοβουλία του Φ. Χατζημιχάλη

Συνεχίζεται το κλείσιμο των ενεργών ΧΑΔΑ της Πελοποννήσου με πρωτοβουλία του Φ. Χατζημιχάλη

Δεκέμβριος 22, 2010 - 16:17
2 σχόλια

Το επόμενο βήμα για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που προβλέπει το κλείσιμο και την αποκατάσταση των 79 ενεργών Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων πραγματοποιήθηκε σήμερα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη για την παύση λειτουργίας  ακόμη επτά ΧΑΔΑ στο νομό Λακωνίας.

Ο κ. Φώτης Χατζημιχάλης έχει ήδη υπογράψει απόφαση για  το κλείσιμο εννέα ενεργών ΧΑΔΑ στους νομούς Αργολίδας και Μεσσηνίας, ενώ για τους 71 ανενεργούς έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες προκήρυξης διαγωνισμών για την ανάθεση των εργολαβιών αποκατάστασης, η χρηματοδότηση των οποίων έχει εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ.

Η σημερινή απόφαση του Γενικού Γραμματέα αναφέρεται στην παύση λειτουργίας των ακόλουθων επτά (7) ενεργών ΧΑΔΑ, οι οποίοι μπορούν να καλυφθούν από τη λειτουργία των εγκαταστάσεων δεματοποίησης/προσωρινής αποθήκευσης αστικών απορριμμάτων στο Δ. Μολάων του Ν. Λακωνίας όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί:

 



Νομός


ΟΤΑ


Δημ. Διαμέρισμα


Τοπωνύμιο


Λακωνίας

 


Δ. Ασωπού


Παπαδιάνικων


Ανάσκελο


Δ. Βοιών


Αγ. Γεωργίου


Αγραπιδόλουτσα


Δ. Ζάρακα


Ρειχιάς


Μονοδένδρι


Δ. Μολάων


Μολάων


Χειλόρεμα


Δ. Μονεμβασιάς


Μονεμβασιάς


Λαχάνια


Δ. Νιάτων


Νιάτων


Στέρνες


Κ. Ελαφονήσου


Ελαφονήσου


Βάρδια - Βίγκλα

 

Στην απόφαση προβλέπεται η άμεση διενέργεια αυτοψίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε συνεννόηση με τους οικείους ΟΤΑ ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση της παύσης λειτουργίας, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει και η σύνταξη των Τεχνικών Μελετών Περιβαλλοντικής Αποκατάστασης.    

           

 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Να στσματήσει επιτέλους να μας δουλεύει ο Χατζημιχάλης με τους ΧΑΔΑ!!! Μέχρι το 2004 δεν είχε γίνει ΤΙΠΟΤΑ και την μεγάλη πλειοψηφία των 380 ΧΑΔΑ απεκατέστησαν οι προηγούμενοι με πόρους του ΘΗΣΕΑ! Με ξένα κόλυβα Περιφερειάρχα;

Αλήθεια την κρατική προπαγάνδα στην Αρκαδική για να φτιάχνουμε το προφίλ του Χατζημιχάλη πόσο την πληρώνουμε εν μέσω χρεοκωπίας;;;;