Συνεχίζεται η προετοιμασία χωρίς Ματούσιακ, Καρέρα - Δωρεάν είσοδος σε νέους έως 18 ετών

Συνεχίζεται η προετοιμασία χωρίς Ματούσιακ, Καρέρα - Δωρεάν είσοδος σε νέους έως 18 ετών

Μάρτιος 09, 2011 - 17:09

Τα παιδιά ηλικίας μέχρι 18 ετών θα εισέρχονται δωρεάν στον αγώνα της Σούπερ Λιγκ Αστέρας-Ολυμπιακός Βόλου το Σάββατο 12 Μαρτίου (17.15) από τις Θύρες 1 και 2.

Συνεχίστηκε σήμερα το πρωί η προετοιμασία του Αστέρα με τον Παύλο Δερμιτζάκη να δίνει έμφαση στο κομμάτι της τακτικής. Ο Έλληνας τεχνικός έχει στη διάθεση του και πάλι, τους Ουριμπάρι, Μπαστία που εξέτισαν τις ποινές τους στο παιχνίδι με την Καβάλα και υπολογίζονται κανονικά για το παιχνίδι του Σαββάτου.

Ο Ματούσιακ  που ταλαιπωρείται από έναν μυικό  σπασμό στο δικέφαλο, ακολούθησε σήμερα ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Καρέρα συνεχίζει να έχει πρόβλημα με μία διάταση στους προσαγωγούς. Από κει και πέρα για το παιχνίδι του Σαββάτου δεν υπολογίζεται ο Σωκράτης Φυτανίδης, που έχει συμπληρώσει κίτρινες κάρτες.

Τέλος, από τη σημερινή προπόνηση απουσίασαν και οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές, Κώστας Φορτούνης, Νίκος Σκόνδρας που συμμετέχουν στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας της εθνικής νέων.

 

Κάλεσμα Δερμιτζάκη σε κόσμο

Κάλεσμα στον κόσμο  του Αστέρα για τον αγώνα του  Σαββάτου με τον Ολυμπιακό Βόλου  απεύθυνε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο προπονητής της ομάδας Παύλος Δερμιτζάκης.
Ο προπονητής του  Αστέρα αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την Καβάλα, για τη μάχη της παραμονής, αλλά και τις συζητήσεις που είχε με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Τα σημαντικότερα σημεία της σημερινής συνέντευξης είναι τα παρακάτω:

Για τον αγώνα με Καβάλα: «Ενώ είχαμε πει την προηγούμενη εβδομάδα ότι ετοιμαζόμασταν για ένα παιχνίδι πολύ σημαντικό, όπως ήταν της Καβάλας και προερχόμενοι από μία νίκη στις Σέρρες που δείξαμε ότι ήμαστε σε καλή κατάσταση, δυστυχώς και με εξαίρεση τα πρώτα τριάντα λεπτά που ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι στο υπόλοιπο μέρος του αγώνα και ειδικά μετά το γκολ που δεχτήκαμε παρότι προσπαθήσαμε με τις αλλαγές με Φορτούνη, Φρανκού και Αράς να ισοφαρίσουμε ή να ανατρέψουμε το σκορ, δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα. 

Θα έλεγα πώς  κάναμε τη χειρότερη εμφάνιση από  την ημέρα που ήρθα στην ομάδα  και δε δικαιολογεί σε καμία περίπτωση το στόχο που έχουμε θέσει ως ομάδα και την υπέρβαση που πρέπει να κάνει για να το πετύχει. Μας προβλημάτισε πολύ αυτή η εικόνα της ομάδας. 

Συζητήσαμε με τους παίκτες και είπαμε κάποια πράγματα και καταλήξαμε πώς η ομάδα  θέλει περισσότερο πάθος, μεγαλύτερη πίστη και πρέπει να βγάλει έναν ποδοσφαιρικό τσαμπουκά.από το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών. Ο τσαμπουκάς είναι ένα πράγμα, που ή το έχεις ή δεν το έχεις. 
Οι ποδοσφαιριστές είναι δέκτες που μπορούν να καταλάβουν και να αντιληφτούν την κατάσταση, αλλά και που δεν πρέπει να δεχτούν το μοιραίο. Τα παιχνίδια που έχουμε στη διάθεση μας μειώνονται κάθε εβδομάδα, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή και επιβάλλεται να κάνουμε την ανατροπή γιατί θεωρώ ότι δεν αξίζει κανένας να υποστεί και να χρεωθεί έναν υποβιβασμό. Κανένας και πρέπει να το δείξουν οι ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και όχι μόνο με λόγια.»
Για τον αγώνα του  Σαββάτου: «Έχουμε ένα παιχνίδι το Σάββατο χωρίς επιστροφή. Έτσι το βλέπουν όλοι και ότι πρέπει να δείξουμε και να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και αυτό το δείχνει η βαθμολογική του θέση, αλλά και ότι είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Ο αντίπαλος μας έχει πλούσιο βάθος, καλό ρόστερ και ποιότητα στο παιχνίδι του. 

Για αυτό πρέπει να κάνουμε μία κατάθεση ψυχής  για να μπορέσουμε να κερδίσουμε. Από τη στιγμή που η διαφορά είναι τρεις βαθμοί δεν έχει τελειώσει τίποτα. Πρέπει να το παλέψεις, πρέπει να διεκδικήσεις μέχρι τέλος αυτό που πρέπει.

Ο Ολυμπιακός Βόλου  είναι πραγματικά μία πολύ καλή ομάδα  και χρειάζεται σκέψη πώς θα ξεκινήσει  η ομάδα, αλλά και πώς θα κρατήσεις  ένα σκορ, είτε αν δεν έχεις το σκορ για να πιέσεις. Θέλει πολύ σκέψη  πώς θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Θεωρώ πώς έχουμε τις μέρες για να το σκεφτούμε και να μπορέσουμε να το εκτελέσουμε στο γήπεδο και να πάνε όλα καλά.
Πιστεύω πώς  ο Ολυμπιακός Βόλου, παρά το γεγονός  ότι παίζει την επόμενη εβδομάδα στον ημιτελικό του Κυπέλλου θα έρθει  στην Τρίπολη συγκεντρωμένος για να κερδίσει το παιχνίδι, επειδή είναι ψηλά στο πρωτάθλημα και κυνηγάει τις θέσεις που οδηγούν στα πλέυ-οφ. Είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία και γυαλίζει το μάτι τους».
Για τον κόσμο: «Ξέρουμε πώς έχουμε απογοητεύσει τον κόσμο μας, αλλά θα έλεγα πώς χρειαζόμαστε τώρα τη συμπαράσταση του όσο τίποτα άλλο. Γιατί πραγματικά ο στόχος της ομάδας και η πορεία της είναι ένας κοινός στόχος για όλη την πόλη, για όλο το νομό. 
Όποια πικρία και  αν έχουμε, αυτό που αγαπάμε είναι η ομάδα μας και πρέπει να το δείξουν το Σάββατο από το πρώτο λεπτό μέχρι το τελευταίο στηρίζοντας τους ποδοσφαιριστές. Πρέπει ο κόσμος που αγαπάει την ομάδα, να είναι δίπλα στην ομάδα. Τον έχουμε ανάγκη όσο τίποτα άλλο.»

Για την παραμονή στην κατηγορία: «Προβληματιζόμαστε από την εικόνα της ομάδας, γιατί αυτή δείχνει κατά πόσο μπορεί η ομάδα να πετύχει το στόχο. Η εικόνα που έχει δείξει η ομάδα, χαμογελάμε στο ένα παιχνίδι, λυπούμαστε στο άλλο. Πετυχαίνουμε κάτι καλό, αλλά δεν προσπαθούμε να το κρατήσουμε για να μπορέσουμε πάνω σε αυτό να χτίσουμε. 
Όταν όμως υπάρχουν παιχνίδια που είναι τέτοια που μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει το στόχο που έχει θέσει, εύχομαι από δω και πέρα να κάνουμε μία κατάθεση ψυχής και να πετύχουμε το στόχο που είναι εφικτός. Ειδικά από τη στιγμή που η διαφορά είναι τρεις βαθμοί. Μέσα σε ένα παιχνίδι όλα αυτά μεταβάλλονται. 
Έχουμε πει  πώς στις ομάδες που κινδυνεύουν, κάθε εβδομάδα υπάρχουν μερικές διαφοροποιήσεις. Σίγουρα  η νίκη του Πανιωνίου, αποκτά ένα πλεονέκτημα για την ομάδα τους, αλλά στη διαδικασία του υποβιβασμού μπαίνει γερά και ο Ατρόμητος. 

Αυτό που κοιτάμε τώρα είναι ο Ατρόμητος, αλλά αυτό δε σημαίνει όμως ότι τις επόμενες αγωνιστικές δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις και να μπουν και άλλες ομάδες στη διαδικασία αυτή. Αυτό όμως που προέχει είναι η ομάδα μας»
Για αλλαγές στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας: «Δεν είναι εύκολο να αλλάξεις πλάνο σε μία ομάδα, που επί ένα χρόνο έχει μπει σε μία διαδικασία συγκεκριμένης τακτικής. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού μπορείς να το κάνεις, αλλά είδα πώς όσες φορές να αλλάξουμε το τακτικό μας κομμάτι περισσότερο κακό κάναμε παρά καλό. 

Μετά το γκολ της Καβάλας είχε μπει ο Φορτούνης, στο τέλος μπήκε και ο Αράς, κάποια στιγμή έπαιζαν δύο επιθετικοί (Φρανκού, Παπάζογλου). Δεν πατήσαμε περιοχή και δεν κάναμε φάση. Όλα αυτά είναι σχετικά. 

Η τακτική έχει άμεση σχέση πώς είναι η ομάδα, με τι παίκτες έχει μία ομάδα και τι χαρακτηριστικά έχουν αυτοί, αλλά και πώς έχει μάθε να δουλεύει. Θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι πώς πρέπει να βάλουμε μεγαλύτερη διάθεση και πίστη για αυτό που θέλουμε»

 

Ειδήσεις: