Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ ΠΑΡΗΣΣΙΑΣ και Μιχαλόπουλου

Συνεχίζεται η διαμάχη μεταξύ ΠΑΡΗΣΣΙΑΣ και Μιχαλόπουλου

Σεπτέμβριος 29, 2010 - 13:02

Απάντηση δόθηκε από την ΠΑΡΡΗΣΙΑ της Μεγαλόπολης στην τελευταία επιστολή του υποψήφιου δήμαρχου Μεγαλόπολης Κώστα Μιχόπουλου.

Η απάντηση της Παρρησίας είναι η ακόλουθη...

Επ' αυτής της επιστολής έχουμε να τονίσουμε τα ακόλουθα:

1. Επιμένουμε στο γεγονός ότι δε λάβαμε την προηγούμενη απάντηση του κ. Δημάρχου Γόρτυνος. Δεν προχωρούμε σε άλλες ενέργειες επ' αυτού, καθ'ότι δε θα θέλαμε να τον φέρουμε περισσότερο σε δύσκολη θέση.

2. Η επιμονή του να αναφέρεται στον κ. Π. Καραθανάση δεν έχει νόημα, απεναντίας μπορεί να θεωρηθεί ως ενέργεια κατά της ελευθεροτυπίας και της ελεύθερης έκφρασης. Ο κ. Καραθανάσης, επαναλαμβάνουμε, δεν είναι συνεργάτης της "Π", ανεξάρτητα εάν έχει γράψει μερικές φορές σε αυτήν, και επίσης επαναλαμβάνουμε ότι είναι υπεύθυνος για όσα γράφει.

3. Η επιμονή του να αναφέρεται στον κ. Δήμαρχο Μεγαλόπολης και τα πεπραγμένα του δεν είναι κατανοητή. Η αδυναμία του κ. Δημάρχου Γόρτυνος να διακρίνει ότι η "Π" είναι ανεξάρτητη και κάνει του κεφαλιού της, είναι δικό του πρόβλημα.

4. Επαναλαμβάνουμε (τρις) ότι η "Π" είναι ανοικτή σε όποιον άλλον Δήμαρχο επιθυμεί να δείξει το έργο του. Ούτε αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό από τον κ. Δήμαρχο Γόρτυνος.

5. Δεν αποδεχόμαστε κανένα χαρακτηρισμό του τύπου "ιδεολογικός εκφραστής", και επιμένουμε σε αυτό.

6. Η αδυναμία του κ. Δημάρχου Γόρτυνος να απαντήσει στο "πόθεν έσχες" των έργων ύψους 42.000.000,00€ δημιουργεί μάλλον εκνευρισμό και ανησυχία στον ίδιο ή τουλάχιστον σε όσους επιμελούνται τις επιστολές του.

7. Στην πλατεία ή τις πλατείες μπορεί οι συμπολίτες μας να έχουν όποια γνώμη θέλουν για την Παρρησία. Ωστόσο, η εφημερίδα δεν είναι φορέας που ζητά την ψήφο τους... Αντίθετα, ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος είναι πολιτικό πρόσωπο, έχει υποχρέωση να δίνει πειστικές εξηγήσεις στους πολίτες γιατί ζητά την ψήφο τους.

8. Στην πλατεία ή τις πλατείες, κε Δήμαρχε οι πολίτες ρωτούν περισσότερο για εσάς παρά για την "Π"...

9. Η "Π" θα μείνει για όσο το επιθυμούν οι συντάκτες της και όσο το αναγνωστικό της κοινό την προτιμά. Ο κ. Δήμαρχος Γόρτυνος (και οι υπόλοιποι αιρετοί συνάδελφοί του) θα μείνει στη θέση του εάν το κρίνουν οι συμπολίτες μας στο Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης. Αυτή είναι η διαφορά...

10. Σταματούμε εδώ. Οι ερωτήσεις μας τέθηκαν. Οι απαντήσεις σας δε δόθηκαν. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα σας. Σας εγγυόμαστε ότι μετά τις εκλογές θα ασχοληθούμε ενδελεχώς και με τη δική σας πορεία, όπως ασχοληθήκαμε και με την πορεία άλλων συναδέλφων σας, ανεξάρτητα από ποιά θέση θα σας δώσουν οι συμπολίτες μας.

Υ.Γ.: Εάν η συζήτηση περί της κακοδιαχείρισης του δημοσίου χρήματος από τους δημόσιους λειτουργούς είτε από αμέλεια και άγνοια είτε για λόγους ιδιοποίησης προσωπικού οφέλους, ήταν φιλολογική πριν από την Οικονομική Κρίση, σήμερα, που οι τσέπες όλου του ελληνικού λαού αδειάζουν μέρα με τη μέρα, δεν είναι καθόλου φιλολογική!

Πηγή:http://kafeneio-megalopolis.blogspot.com