Συνέντευξη του Δ.Δράκου στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις»

Συνέντευξη του Δ.Δράκου στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις»

Σεπτέμβριος 20, 2010 - 01:55

Ο Δημήτρης Δράκος ο υποψήφιος αιρετός περιφερειάρχης για την Πελοπόννησο μετά από 16 χρόνια έχει μάθει να δίνει μάχες και ήταν όλες νικηφόρες. Βέβαια, αυτή τη φορά υπάρχουν νέα δεδομένα.

Όχι μόνο γιατί έχει εκ των πραγμάτων διευρυνθεί η εκλογική βάση, αλλά κυρίως γιατί οι εκλογές διεξάγονται σε ένα αφυκτικό πολιτικό-κοινωνικό και κυρίως οικονομικό πλαίσιο.
Βρήκαμε τον Δ. Δράκο με το επιτελείο του στην Τρίπολη, εκεί από όπου ξεκινάει την προεκλογική εκστρατεία του.
Είστε αισιόδοξος; Στο ερώτημα η απάντηση είναι καταπέλτης. «Χρειάζεται αγώνας» λέει και το εννοεί. «Ξέρω ότι ο κόσμος είναι ταλαιπωρημένος με όλα όσα συμβαίνουν. Το Μνημόνιο τα επόμενα χρόνια θα οδηγήσει τα νοικοκυριά σε μαρασμό. Οι άνεργοι μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν το 1.000.000. Αυτοί οι αριθμοί προκαλούν φόβο στην κοινωνία και γι’ αυτό οφείλουμε να είμαστε μετρημένοι στα λόγια μας. Πρέπει να προτείνουμε λύση». «Πώς μετριέται στην Πελοπόννησο το πέρασμα του ΔΝΤ;» «Οι αριθμοί είναι αποθαρρυντικοί» λέει ο κ. Δράκος. «Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 10% από 6% που ήταν ένα χρόνο πριν και η τουριστική κίνηση μειώθηκε επίσης κατά 10%. Αν σε αυτά τα μεγέθη προστεθούν και τα αγροτικά προϊόντα που θα μείνουν αδιάθετα αλλά και τα λουκέτα που συνεχίζουν να μπαίνουν στην τοπική αγορά, η εικόνα θα είναι σχεδόν ολοκληρωμένη».
Όμως παρά τα όσα αρνητικά συμβαίνουν βλέπει διέξοδο, και επιμένει ότι υπάρχουν πολλά που μπορεί να γίνουν, αρκεί κανείς να το θέλει και να επιμένει. Και επιμένει, γιατί ως γνήσιος αυτοδιοικητικός, ξέρει καλά ποιά είναι τα τρωτά σημεία του Καλλικράτη. Δηλαδή, όπως εξηγεί, αυτή τη στιγμή υπάρχει διάσπαρτος φόβος του κόσμου ότι οι κωμοπόλεις αλλά και τα χωριά που θα ενταχθούν στα νέα μεγάλα αυτοδιοικητικά σχήματα, τους νέους διογκωμένους δήμους και τις Περιφέρειες, θα εγκαταλειφτούν στη μοίρα τους. «Είναι στο χέρι μας να πείσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε καινούρια πράγματα. Η Πελοπόννησος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Παράγει ποικιλία πολύτιμων αγαθών. Επίσης συνεχίζει να αποτελεί προσφιλή προορισμό Ελλήνων και Ευρωπαίων τουριστών. Αυτό εμείς θα το στηρίξουμε και θα το αναδείξουμε ακόμη περισσότερο για να δώσουμε θέσεις εργασίας και να ανακόψουμε την ανεργία και την οικονομική καχεξία».
Ο Πέτρος Τατούλης όμως συνεχίζει να στέκεται «απέναντι» . Αυτή η υποψηφιότητα σας πληγώνει; «Ο Τατούλης θα κριθεί συνολικά για την πολιτική του παρουσία, αλλά και για το τι έχει να προτείνει για την Πελοπόννησο. Έτσι θα κριθούν εξάλλου όλοι οι υποψήφιοι αυτών των εκλογών. Εγώ δεν θα σταθώ απέναντι. Δεν θα κάνω ... αγώνα πυγμαχίας. Δε με αφορούν οι συγκρούσεις σε ... χαμηλό βαρομετρικό! Έχω το δικό μου πρόγραμμα, τις δικές μου προτάσεις για ανάπτυξη και διέξοδο από την ύφεση. Έχω αυτοδιοικητική πείρα και γνώση. Μαζί με τους άλλους συμμαχητές του αυτοδιοικητικού χώρου, ανεξαρτήτως ιδεολογικής αφετηρίας, ορθώσαμε βήμα-βήμα, κομμάτι-κομμάτι την απαίτηση για ενίσχυση της Περιφερειακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Δηλαδή ουσιαστικά, ως αυτοδιοικητικοί παράγοντες κυοφορήσαμε τη διοικητική μεταρρύθμιση, το θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Μπορώ να εγγυηθώ στους Πελοποννήσιους μία ομαλή μετάβαση στο νέο μοντέλο περιφερειακής οργάνωσης της χώρας. Είμαι έτοιμος να εξασφαλίσω την περιφερειακή ανάπτυξη για τον ευλογημένο τόπο του Μοριά, εφαρμόζοντας ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό μοντέλο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, με άξονα την ίδια την Περιφέρειά μας, επενδύοντας στη γη της, τους ανθρώπους της και τις δυνατότητές της. Ζητώ από τους Πελοποννήσιους την θετική ψήφο τους και τους δίνω το λόγο μου πως μπορούν να με εμπιστευτούν».