Συνέντευξη Κ.Μανδρώνη στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Συνέντευξη Κ.Μανδρώνη στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Οκτώβριος 18, 2010 - 17:15
1 σχόλια

Ερωτήσεις και απαντήσεις από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης ο Κώστας Μανδρώνης, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με το συνδυασμό ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ του Δημήτρη Δράκου

Τι έχετε να πείτε για την επιλογή σας ως Αντιπεριφερειάρχη;

Μου υποβλήθηκε η τιμητική πρόταση να είμαι υποψήφιος, την οποία δεν είχα δικαίωμα να αρνηθώ. Το όφειλα στην παράταξη και στην Αρκαδία. Στη θέση μου, μπορούσαν να βρίσκονται και άλλοι, εξαιρετικά άξιοι συνάδελφοι από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, στην Τρίπολη και στην Αρκαδία. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, για νίκη στις εκλογές, που θα σημάνει την έναρξη μίας πορείας για μία ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και μία ΔΥΝΑΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑ.

Τι σας ώθησε πολιτικά και ηθικά να μπείτε στην πρώτη γραμμή της μάχης;

Πιστεύω στο Δημήτρη Δράκο. Είναι ένας πραγματικός ηγέτης της Αυτοδιοίκησης. Δεκατρία χρόνια νομάρχης, και πρόεδρος των Ελλήνων νομαρχών στην ένωσή τους, την ΕΝΑΕ τα τελευταία τέσσερα. Είναι προνόμιο για μένα να βρίσκομαι στο πλευρό του. Είναι μεγάλη ευκαιρία για την Αρκαδία και την Πελοπόννησο να έχουν Περιφερειάρχη έναν άνθρωπο με την αξία, την πείρα, την γνώση τη δική του.
Πιστεύω στο όραμά του για τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ και τη ΔΥΝΑΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑ, για το οποίο έχουμε έτοιμο ένα πλήρες σχέδιο προγράμματος και προτάσεων, που η εφαρμογή του, θα θέσει τον τόπο μας σε τροχιά Ανάπτυξης.
Πιστεύω, τέλος, στη νίκη η οποία είμαι βέβαιος πως θα έρθει στις 7 Νοεμβρίου.

Προσωπικά, έχετε την πείρα να αντεπεξέλθετε σε μία αναμέτρηση, που κρίνεται τόσο δύσκολη;

Νιώθω μέσα μου τη δύναμη και την ετοιμότητα να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Δεν έχω πολλά χρόνια στην Αυτοδιοίκηση. Αλλά ανήκω ολοκληρωτικά σε αυτή. Εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος Τρίπολης γιατί πιστεύω ότι μέσα από την Αυτοδιοίκηση μπορώ να προσφέρω αποτελεσματικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας του πολίτη. Εμείς οι αυτοδιοικητικοί, είμαστε οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Ζούμε στην Κοινωνία. Στην ίδια ακριβώς πραγματικότητα με κάθε πολίτη. Ζυμωνόμαστε πάνω στα ίδια προβλήματα. Ως αυτοδιοικητικοί, είμαστε γνήσιοι εκφραστές και εκπρόσωποι του Λαού. Τουλάχιστον, πολύ πιο γνήσιοι από κάποια πρόσωπα της κεντρικής σκηνής, που ζουν στα ψυχρά γυάλινα κτίρια και αποξενώνονται από τον κόσμο και τις ανάγκες του. Είναι η αφοσίωσή μου στον πολίτη, η πίστη μου στην αξία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και το όνειρό μου να δω την Αρκαδία και την Πελοπόννησο δυνατές, που μου δίνουν κίνητρο να μπω δυνατά στον αγώνα.

Είναι εύκολο να αντιπαρατεθείτε με έναν συντοπίτη, τον Π. Τατούλη, που βρισκόσασταν μέχρι χθες στο ίδιο στρατόπεδο;

Οι πολιτικές διαδρομές του κ. Τατούλη αποδεικνύονται αταίριαστες και ασύμβατες. Σήμερα, είναι ο επίσημος υποψήφιος της κυβέρνησης του Μνημονίου. Πολιτικά, είναι αντίπαλός μας. Βρίσκεται απέναντι. Αλλά και αυτοδιοικητικά, δεν βλέπουμε να έχει τίποτα συγκεκριμένο να προτείνει, είτε για την Πελοπόννησο, είτε για την Αρκαδία.

Κρίνετε ότι η αναμέτρηση αυτή έχει και ένα ισχυρό πολιτικό πλαίσιο;

Ο πρωθυπουργός είναι που τοποθέτησε πολιτικά αυτές τις εκλογές. Είπε από τη ΔΕΘ ότι ψήφος σε υποψηφίους που στηρίζει, είναι ψήφος στήριξης στην πολιτική του Μνημονίου. Αποκλείεται ο πολίτης να συρθεί σε αυτό τον εκβιασμό. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που οδηγεί σε γκρεμό. Είναι δυνατόν ο πολίτης να ψηφίσει ναι στη συνέχιση αυτής της πολιτικής, που οδηγεί την Οικονομία σε μαρασμό και την Κοινωνία στην οπισθοδρόμηση;

Πείτε μας σε τίτλους, λίγες από τις προτεραιότητές σας για την Αρκαδία.

Ενίσχυση των υποδομών, ειδικά των οδικών, που θα δώσει τέλος στη γεωγραφική απομόνωση πολλών περιοχών της Αρκαδίας και θα συμβάλει στην τόνωση των Μεταφορών, του Εμπορίου και του Τουρισμού. Φροντίδα των αναγκών των παραγωγών στον Πρωτογενή Τομέα και στήριξη της προσπάθειάς τους στο πλαίσιο της λειτουργίας ενός νεοσύστατου Συμβουλίου Περιφερειακής Αγροτικής Πολιτικής. Ανάδειξη της ιστορικής αξίας και της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας, με φροντίδα και διαφήμιση μνημείων και περιοχών. Ενδυνάμωση των μέτρων προστασίας και ανάδειξης του φυσικού τοπίου. Αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, που έχει να προσθέσει η Αρκαδία στο πλαίσιο μίας οργανωμένης, σε περιφερειακό επίπεδο προσπάθειας.

Χρήματα για αυτές τις παρεμβάσεις από πού θα βρεθούν;

Δεν θα πω το γνωστό «λεφτά υπάρχουν». Εξάλλου, ο «Καλλικράτης» περιορίζει δραστικά τη χρηματοδότησή μας, με πρόφαση το ΔΝΤ. Με εχέγγυο την πείρα του Δημήτρη Δράκου στην Αυτοδιοίκηση και βάζοντας σωστές στοχεύσεις και προτεραιότητες, εμείς θα πετύχουμε το μέγιστο έργο, έστω και με λιγότερα χρήματα. Εξάλλου, ο Δ. Δράκος, οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες μας, αλλά και όλα τα στελέχη του συνδυασμού μας είναι γνωστά για τη διεκδικητικότητά τους. Να ‘στε σίγουροι ότι θα ασκήσουμε ασφυκτική πίεση στο κεντρικό κράτος για κονδύλια, αλλά και για ένα επόμενο πακέτο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελικά, είστε ενάντια στον «Καλλικράτη», ή υπέρ του;

Είμαστε υπέρ της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Εκείνης όμως που δίνει οργανωτικές δυνατότητες, ουσιαστικές αρμοδιότητες και επαρκείς πόρους στην Αυτοδιοίκηση. Ο «Καλλικράτης», όπως ψηφίστηκε, παρουσιάζει αδυναμίες και στα τρία αυτά σημεία. Θα εργαστούμε πάνω σε αυτές τις αδυναμίες και με διεκδικητικό αγώνα θα πετύχουμε ρυθμίσεις και προσαρμογές σε όφελος της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας.

Ποιο μήνυμα απευθύνετε στον Αρκαδικό Λαό ως συνδυασμός;

Ότι η μοίρα του τόπου μας, δεν είναι μία υπόθεση δημοσίων σχέσεων, αστεϊσμών και κανακεμάτων. Εδώ, μιλάμε για το παρόν το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας. Χρειάζεται να εμπιστευτούμε τους άξιους και τους δοκιμασμένους. Χρειάζεται να ψηφίσουμε Δημήτρη Δράκο και το συνδυασμό ‘ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ που σημαίνει και Δυνατή Αρκαδία.

Και εσείς ως Κώστας Μανδρώνης;

Ότι από του χρόνου, δεν θα γίνω άξαφνα ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης, αλλά θα παραμείνω ο Κώστας που όλοι ξέρετε. Η Περιφέρεια και η Αντιπεριφέρεια δεν θα είναι απροσπέλαστο κάστρο εξουσίας, αλλά το σπίτι κάθε συμπατριώτη και κάθε συμπατριώτισσας από την Αρκαδία.


Υπάρχει 1 Σχόλιο

poli kala ta lete k. madroni kai an ta pistevete akli epitixia