Συνέδριο καινοτομίας από το Επιμελητήριο Αρκαδίας (video)

Συνέδριο καινοτομίας από το Επιμελητήριο Αρκαδίας (video)

Σεπτέμβριος 30, 2011 - 16:15
3 σχόλια

7 και 8 Οκτωβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης

Διήμερο συνέδριο καινοτομίας θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Αρκαδίας στις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, στο πλαίσιο της ενημέρωσης και προσφοράς προς τα μέλη του. Για το συνέδριο που χαρακτηρίζεται από τους διοργανωτές ως ένα από τα πιο σημαντικά συνέδρια που έχουν πραγματοποιήσει παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος της ΟΕΒΑ Τάκης Θεοδωρόπουλος.

Αρχικά ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε πως το Επιμελητήριο Αρκαδίας έχει μία δεκαετή παρουσία και εμπειρία σε προγράμματα καινοτομίας και διαπιστώνοντας ότι η έλλειψη ενημέρωσης στη χρήση της καινοτομίας και η έλλειψη στήριξης από πλευράς πολιτείας είναι μεγάλες αποφάσισε να διοργανώσει το εν λόγω συνέδριο, ώστε η επιχειρηματική κοινότητα αλλά και ο απλός πολίτης να ενημερωθεί πάνω σε θέματα καινοτομίας. Ο κ. Θεοδωρόπουλος κατέστησε σαφές πως σε περίοδο κρίσης και ύφεσης μόνο καινοτόμα προϊόντα μπορούν να ξεχωρίσουν στις αγορές και να βοηθήσουν στην αναστροφή του κλίματος. Σκοπός λοιπόν του Συνεδρίου είναι αυτός ακριβώς να αναλύσουν δηλαδή όσο το δυνατόν περισσότερο τι είναι καινοτομία και τα οφέλη που υπάρχουν από αυτήν.

Στο συνέδριο το πρόγραμμα την πρώτη μέρα- πέραν των χαιρετισμών των αρχών της πόλης και της Περιφέρειας- θα γίνει αναφορά από ξεχωριστούς επιστήμονες στην έννοια της καινοτομίας και της τεχνολογικής πολιτικής και θα συγκεκριμενοποιηθεί το τι θεωρείται σήμερα καινοτομικό προϊόν. Συγκεκριμένα όπως σημείωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος η καινοτομία είναι η μετατροπή μίας ιδέας σε προϊόν. Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεοδωρόπουλος στην παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Ιωάννη Πατίρη, τον οποίο χαρακτήρισε ξεχωριστό άνθρωπο σε θέματα καινοτομίας.

Τη δεύτερη μέρα θα αναλυθεί η καινοτομία σε τρεις άξονες. Στον πρωτογενή τομέα, από όπου πρέπει να ξεκινήσει πλέον και η ανάπτυξη της χώρας μας, στον δευτερογενή τομέα με επικέντρωση στη Θερμοκοιτίδα του Αγαπήνωρα. Ο κ. Θεοδωρόπουλος μάλιστα ανέφερε πως οι διαδικασίες προχωρούν ικανοποιητικά για τη θερμοκοιτίδα και οι νομικές διαδικασίες βρίσκονται στο τέλος τους, ενώ εκπονείται σχέδιο για χρηματοδότηση του προγράμματος από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Και ο τρίτος τομέας θα είναι η καινοτομία στις υπηρεσίες του τουρισμού.

Ο κ.Θεοδωρόπουλος κλείνοντας τη συνέντευξη εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα είναι ένα γόνιμο συνέδριο που θα αφήσει αρκετά σε όσους το παρακολουθήσουν, ενώ θεωρεί πως τα συμπεράσματά του θα ληφθούν υπόψη της Πολιτείας ώστε να γίνουν οι αλλαγές που απαιτούνται. Για το λόγο αυτό απηύθυνε πραγματική έκκληση τόσο στους επιχειρηματίες, όσο και στους πολίτες που ενδιαφέρονται να δώσουν το "παρών" και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του Συνεδρίου.

Τ.Ε.

Video: 

youtube://v/3J8VUL-3gvo


3 Σχόλια

Τώρα ξύπνησαν και αυτοί............

ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΣΥΝΈΔΡΙΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΉΣΕΙΣ!

Μετά από 10 χρόνια διαπιστώσατε οτι υπάρχει ελλειμα ενημέρωσης???????? Σπίρτα είσαστε...... Μαλλον καταλάβατε οτι φτάσανε οι εκλογές στο Επιμελητήριο