Συνάντηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης με το Γ.Σμυρνιώτη και τους επικεφαλείς των παρατάξεων

Συνάντηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης με το Γ.Σμυρνιώτη και τους επικεφαλείς των παρατάξεων

Δεκέμβριος 16, 2010 - 11:11

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις Δημοτικές εκλογές 2010, το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης, συναντήθηκε με όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και παρουσίασε τις προτάσεις του Συλλόγου για την ανάπτυξη της πόλης μας.

Είχαμε εκφράσει τότε την επιθυμία μας, να επαναλάβουμε μια ενιαία συνάντηση, με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Τρίπολης και τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών παρατάξεων που θα εκπροσωπούνται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίπολης, πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Πιστεύουμε ότι οι συναντήσεις μετά τις εκλογές έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από τις συναντήσεις πριν τις εκλογές.
Έτσι, το Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης οργάνωσε την συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Συλλόγου, στις 14 Δεκεμβρίου 2010 και παραβρέθηκαν οι κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, Δημήτρης Παυλής , Νίκος Δελφάκης, Κώστας Γεωργακόπουλος, Δημήτρης Νικολάου και Βασίλης Γιόκαρης.

Σκοπός της πρωτοβουλίας του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου είναι η δηλωμένη πρόθεσή του να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στην ανάπτυξη της πόλης μας.

Η επιτυχία της πρώτης συνάντησης, απέδειξε το έμπρακτο ενδιαφέρον των εκλεγμένων εκπροσώπων της πόλης μας για τις προτάσεις και τις θέσεις του Εμπορικού κόσμου της Τρίπολης.
Συγκεκριμένα, οι παρευρισκόμενοι σε πνεύμα συναίνεσης συμφώνησαν, ότι θέματα που ετέθησαν από τον Σύλλογο και χρήζουν άμεσης επίλυσης, θα αποτελέσουν προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής.

Θέματα όπως:
• Ολοκλήρωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο των ημιτελών έργων καθώς και την ανάπλαση των εισόδων της πόλης.
• Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δήμου με διαφάνεια, αξιοκρατία και τεχνοκρατικό πνεύμα.
• Τη διεξαγωγή των διαγωνισμών, των προμηθειών, των αναθέσεων έργων κ.λ.π. ψηφιακά, μέσω διαδικτύου, με απόλυτη προτεραιότητα των τοπικών επιχειρήσεων.
• Την αξιοποίηση όλων των υπηρεσιών που έχει τη δυνατότητα να παρέχει στο νέο Δήμο, η Δημοτική Αστυνομία.
• Επίσπευση και εκσυγχρονισμό του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, σε συνδυασμό με το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανάπλασης, του κέντρου της πόλης.
• Οριστική λύση στην διαχείριση απόβλητων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι τοποθετήσεις των συμμετεχόντων, καθώς και οι καταθέσεις ολοκληρωμένων προτάσεων, αποπνέουν αισιοδοξία για το μέλλον δεδομένης της ευπρέπειας και της διάχυτης διάθεσης όλων να συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια της ανάπτυξης.

Βέβαια με διαφοροποιήσεις και διαφωνίες που αποτελούν γόνιμο στοιχείο κάθε δημοκρατικής διαδικασίας.
Συμφωνήσαμε να οργανώνουμε στο μέλλον παρόμοιες συναντήσεις με συγκεκριμένα θέματα, για την εξαγωγή συμπερασμάτων που θα έχουν πρακτικές εφαρμογές στη διαμόρφωση στρατηγικής για την αναβάθμιση της Τρίπολης.
 
Το Δ.Σ.