Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Μάιος 31, 2012 - 16:19

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας με τους υποψήφιους βουλευτές Κώστα Ζαχαριά και Αντωνία Γιαννούλη συναντήθηκαν την Τρίτη 29-5-12 με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, της Ομοσπονδίας Εμποροβιοτεχνών και του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει στη σημερινή συγκυρία ο επαγγελματικός και βιοτεχνικός κόσμος. Η αγοραστική δυνατότητα του απλού πολίτη έχει εκμηδενιστεί. Πολλές επιχειρήσεις κλείνουν, εργαζόμενοι και εργοδότες μένουν άνεργοι και ανασφάλιστοι. Όλοι σχεδόν αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης, ρευστότητας και αποπληρωμής των χρεών τους. Η περίοδος εξόφλησης των δανείων για τις πυρόπληκτες περιοχές όπως και ο Νομός Αρκαδίας λήγει και είναι απόλυτη ανάγκη να παραταθεί για μια τουλάχιστον διετία. Ο ασφαλιστικός τους φορέας (ΟΑΕΕ), έχει καταρρεύσει αφού τα αποθεματικά του "κουρεύτηκαν" κατά 70% με καταστροφικές επιπτώσεις στις παροχές ασφάλισης και περίθαλψης. Το ίδιο συνέβη και με τα αποθεματικά του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, που αδυνατεί πλέον να υλοποιήσει τα προγράμματά του.
Συζητήθηκαν επίσης οι θέσεις των φορέων σε ζητήματα προοπτικών και παραγωγικού προτύπου ιδιαίτερα στον πρωτογενή τομέα αλλά και στους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης και της βιομηχανίας, με έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως στις δυνατότητες που δίνουν οι εργαζόμενοι του τόπου μας.
           

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ