Συνάντηση Καραμανλή-Λυκουρέντζου στο Λεωνίδιο

Συνάντηση Καραμανλή-Λυκουρέντζου στο Λεωνίδιο

Αύγουστος 25, 2010 - 00:47
11 σχόλια

Κατά την παραμονή του στο Λεωνίδιο το Σαββατοκύριακο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr συναντήθηκε και με τον γραμματέα της ΝΔ και βουλευτή Αρκαδίας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Οι δύο πολιτικοί συζήτησαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε στον κ. Λυκουρέντζο την ικανοποίησή του για την εκλογή του στη γραμματεία της ΝΔ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Λυκουρέντζος μετάφερε και μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά.

Σημειώνεται, ότι την ημέρα της Παναγίας, τον 15αύγουστο ο κ. Λυκουρέντζος είχε συναντηθεί στο Λεωνίδιο με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με την σύζυγό του Γεωργία επισκέφθηκαν το μοναστήρι της Παναγίας Έλωνας στο βουνό του Πάρνωνα.

Σημειώνεται ότι Καραμανλής και Λυκουρέντζος συνδέονται με πολυετή φιλία, απο τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ.

Πηγή:http://www.parapolitika.gr/

Ειδήσεις: 

11 Σχόλια

Η εκλογή του Α. λυκουρέντζου στην θέση του Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας είναι ευλογία ή κατάρα για την Αρκαδία; Αν και διαθέτει κατά τεκμήριο ένα από τα πιο αξιόλογα πολιτικά μυαλά στο κοινοβούλιο στην Αρκαδία δείχνει πνιγμένος στην ανασφάλειά του. Ενώ όπως ακούγεται έντονα τις τελευταίες μέρες έχει καταλήξει στον εκλεκτό για τον Δήμο Τρίπολης δεν τον ανακοινώνει ανακόπτωντας έτσι την δυναμική εν τη γεννέσει της. Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται φοβική στον Νομό ενώ την ίδια ώρα τολμά κινήσεις που δεν έχουμε ξαναδεί όπως η επιλογή Κικίλια στην Αττική η οποία ανέδειξε τον Σαμαρά νικητή ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δείχνει συμπλεγματική αντίδραση στην υποψηφιότητα Τατούλη την οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει με λογική ισορροπιών αφήνωντάς τον να παίζει ουσιαστικα μόνος μέχρι σήμερα στον Νομό. Η Νέα Δημοκρατία είναι υποχρεωμένη να απαντήσει με τολμηρές επιλογές στις συντονισμένες προσπάθειες καλλιέργειας εσωστρέφειας και διάσπασης. Επιλογές Αναγέννησης και προοπτικής. Δεν πρέπει προσωπικά βιώματα, φιλοδοξίες υπέρμετρες και συντηρητικές αντιλήψεις να πνίξουν την νέα γενιά ανερχόμενων στελεχών της κεντροδεξιάς στη Αρκαδία αλλά και στην Επικράτεια.Αυτά είναι τα κατάλοιπα του Νεοκαραμανλισμού που ο καθ΄ όλα εφυής Γραμματέας πρέπει άμεσα να αποβάλλει προκειμένου να συνδέσει το όνομά του με την Γέννεση της Νέας Νέας Δημοκρατίας την οποία υποσχέθηκε ο Σαμάρας στην βάση...

Δεν ξέρω αν είσαι δημοσιογράφος φίλε "δεξι εξτρεμ" αλλά τα λες πολύ σωστά και μας έχεις καλύψει. Αναμένουμε τις εξελίξεις στο κόμμα και ανάλογα θα κρίνουμε και τις επιλογές του Λυκουρέντζου.

Η επιλογή Μανδρώνη για τον Δήμο Τρίπολης είναι ΤΡΑΓΙΚΑ λίγη...Ο μόνος λόγος να μην επιλέξει τον Σμυρνιώτη είναι τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Αν το 2010 ψάχνουμε ακόμα για αχυράνθρωπους και αυτό το παρουσιάζουμε πρόοδο τι να πω... Για πολύ κορόιδα μας περνάνε μερικοί... Εκείνο που πρέπει να κοιτάμε είναι το συμφέρον της πόλης το οποίο δεν εξυπηρετείται με "λίγους". Η Τρίπολη θέλει γροθιά στο ΜΑΧΑΙΡΙ, αλλαγή στο κατεστημένο. Αυτό με το Μανδρώνη ΔΕΝ πρόκειται να συμβεί ΠΟΤΕ. Αυτό θέλουν εξάλλου και οι υποστηρικτές του.

Φίλε "Et in Arcadia Ego" είναι προσωπική σου άποψη να θες Σμυρνιώτη και όχι Μανδρώνη. Υπάρχει μια μερίδα μικρή ή μεγάλη (κανείς δεν ξέρει, μόνο εικασίες γίνονται για γκαλοπ αλλά κανεις δεν έχει τα αποτελέσματα) που θέλει ένα νέο Πρόσωπο! Ο Μανδρώνης κερδίζει και του μετριοπαθείς και τους ανεξάρτητους μόνο και μόνο σαν νέο και φρέσκο πρόσωπο! Δέξου και την άλλη άποψη! δεν ισχύει ότι μετά τον Σμυρνιώτη το χάος! Σίγουρα είναι αξιόλογος άνθρωπος αλλα δεν είναι ο Σμυρνιώτης το παν για την ΝΔ στην Αρκαδία.

Μα δεν έχω δίλημμα μεταξύ Σμυρνιώτη και Μανδρώνη. Αλίμονο δηλαδή. Πριν τον Μανδρώνη μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστων 5-6 άτομα για την θέση του δημάρχου που έχουν τα προσόντα που χρειάζονται. Νέοι μέχρι 45 περίπου, μηχανικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και φυσικά ΟΧΙ γιατροί. Μερικές ερωτήσεις όμως. Γιατί ο Μανδρώνης κερδίζει τους μετριοπαθείς και όχι ο Σμυρνιώτης? Ο Σμυρνιώτης δεν είναι νέος? Ο Σμυρνιώτης είναι επιτυχημένος ελεύθερος επαγγελματίας. Ο Μανδρώνης είναι υπάλληλος στην ΔΕΥΑΤ. Ποιο είναι το μειονέκτημα του Σμυρνιώτη. Το ότι κατέβηκε ανεξάρτητος υποψήφιος νομάρχης? Μα ο Κωνσταντόπουλος είχε υποσχεθεί ότι δεν θα έβαζε υποψηφιότητα και το αθέτησε. Ο Σμυρνιώτης φταίει? Ακόμα και έτσι στον δεύτερο γύρο τον υποστήριξε ΑΝΟΙΧΤΑ και πήρε ο Κωνσταντόπουλος τη Νομαρχία. Ακόμα και στενά κομματικά να το δούμε ο Σμυρνιώτης με την προεργασία που έχει κάνει στις νομαρχιακές του 2006 είναι έτοιμος. Να θυμίσω το ποσοστό του? 15,4%. 12.397 προσωπικοί ψήφοι. Αντί όμως αυτό να το αντιμετωπίζουμε θετικά μερικοί το φοβούνται... Ο μόνος λόγος που συζητάμε για Μανδρώνη είναι ότι αποτελεί επιλογή του μοναδικού γαλάζιου βουλευτή του νομού. Ελπίζω να μην επιμείνει μέχρι τέλους σε αυτό το λάθος. Υπό κανονικές συνθήκες η συζήτηση έπρεπε να είναι μεταξύ Σμυρνιώτη και 4-5 ΑΛΛΩΝ υποψηφίων.

πες μας λοιπόν 5-6 ονόματα να δουμε πως σκέτεσαι! Μάλλον έχει εγκλωβιστεί σε ένα και μόνο όνομα για τους δικούς σου προσωπικούς λόγους

Μου λες ότι έχω προσωπικούς λόγους και έχω εγκλωβιστεί σε ένα μόνο όνομα όταν ΕΣΥ μιλάς μόνο για Μανδρώνη. Εγώ δεν κολλάω στον Σμυρνιώτη άλλοι έχουν το κόλλημα. Αυτοί που ήταν στην συνάντηση για αρχή: Γιάννης Σμυρνιώτης (Πολ. Μηχανικός) Χρήστος Λαμπρόπουλος (Πολ. Μηχανικός) Πέτρος Καλτεζιώτης (Ηλεκτρ. Μηχανικό) και να προσθέσω και τον Μιχάλη Ορφανόπουλο (Δικηγόρος) που δεν ήταν στην συνάντηση. Μπορείς εσύ να μου προτείνεις κάποια άλλα ονόματα εκτός από τον Μανδρώνη, να δω και εγώ τον δικό σου τρόπο σκέψης?

Δεν καταλαβαίνω γιατί στην ΝΔ ανακυκλώνουν μονίμως τα ίδια ονόματα. Όύτε κλειστό club να ήταν.Διαθέτει πολλά αξιόλογα στελέχη γνωστά στην τοπική κοινωνία τα οποία μπορούν να προσφέρουν πάρα πολλά αρκεί τα εμπιστευτούν. Ενδεικτικά αναφέρω κάποια που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό,α) Δημήτρης Κωστόγιαννης - Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αρκαδίας- αξιόλογος, σοβαρός, β)Γιάννης Μπόζος - Δικηγόρος γνωστός , αγαπητός από όλους τους πολιτικούς χώρους,νέος άφθαρτος με μεστή πολιτική σκέψη γ) Τάσος Σιούντρης - Έμπορος Πρόεδρος Εμπόρων, καθ΄ όλα αγα[ητ'ος και πολυσυλλεκτικός δ)Κώστας Βλάσης -Ιατρός Ορθοπεδικός με κοινή διαδρομή με τον Σαμαρά ε) Ο γνωστός μας Μιχάλης Ορφανόπουλος με την σεμνή προσφορά του στην Νομαρχία στ)ο "μικρός" Τίμος Κατσίπος - Πολιτικός Μηχανικός, πρώην Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ με αξιοθαύμαστο πολιτικό λόγο και έχοντας ταράξει το κατεστημένο με την αποφασιστική υπογραφή του στην υποψηφιότητα Σαμαρά δείχνοντας πολλά κιλά .... χαρακτήρα ζ)Πέτρος Καλτεζιώτης - Μηχανικός, άοκνος εργάτης με αθόρυβο αλλά σημαντικό εργο στον Δήμο. Είναι περασμένη η ώρα και σίγουρα έχω παραλείψει και άλλα αξιόλογα στελέχη στόχος μου είναι όμως ο προβληματισμός.

Ενδιαφερον ονοματα αναφερετε. Ελπιζω να διαβαζουν κ καποιοι αρμοδιοι.

Me tetoious mikrous aporei kaneis giati asxolountai akoma me tous (die?)ftharmenous komatarhes!

Δεν ξέρω αν οι παλιοι είναι διεφθαρμένοι όπως λες αλλά οι νέες, υγιής, αυτοδημιούργητες προσωπικότητες είναι πάντα εχθροί του κατεστημένου σε κάθε πολιτικό χώρο. Αν δεν γίνουν ένα με το εκάστοτε σύστημα πάνε σπίτι τους.