Συνάντηση για το φυσικό αέριο στην Τρίπολη - Φτάνει τον Ιούνιο του 2013 στη Μεγαλόπολη

Συνάντηση για το φυσικό αέριο στην Τρίπολη - Φτάνει τον Ιούνιο του 2013 στη Μεγαλόπολη

Σεπτέμβριος 14, 2012 - 16:25
2 σχόλια

Αποκλειστικές δηλώσεις στο www.arcadiaportal.gr του διευθύνοντα συμβούλου του Διαχειριστή Εθνικού Συστήµατος Φυσικού Αερίου ΑΕ (ΔΕΣΦΑ ΑΕ) Γιώργου Παπαρσένου από την Τρίπολη.

Τον Ιούνιο του 2013 θα φτάσει στη Μεγαλόπολη ο αγωγός φυσικού αερίου, ενώ μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες των δικτύων πόλεων όπως η Κόρινθος, το Άργος, το Ναύπλιο, η Μεγαλόπολη και η Τρίπολη οι οποίες θα μπορούν να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο, όταν ολοκληρωθεί ο αγωγός.

Αυτές είναι οι ημερομηνίες που ανέφερε αποκλειστικά στο www.arcadiaportal.gr ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Γιώργος Παπαρσένος που βρέθηκε στην Τρίπολη και είχε συνάντηση μαζί με τους συνεργάτες του με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για την εξέλιξη του "μεγάλου έργου" όπως χαρακτηρίζεται του αγωγού φυσικού αερίου που θα τροφοδοτήσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ με φυσικό αέριο.

Το έργο βρίσκεται εντός των χρονοδιαγραμμάτων ενώ για την Καλαμάτα και την Σπάρτη βρίσκονται σε εξέλιξη οι μελέτες σκοπιμότητας ενώ έχει ολοκληρωθεί η λεπτομερής τεχνική ανάλυση της ζήτησης του φυσικού αερίου σε αυτές τις περιοχές...

Να τονίσουμε πως όπως ανέφερε ο κ. Παπαρσένος με τη βοήθεια και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη δεν υπάρχουν πρακτικά προβλήματα και το έργο δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ που υπολογίζεται να έχει γίνει μέχρι τον Ιανουάριο του 2013...

Το ενεργειακό αλλά και το περιβαλλοντικό όφελος από τον αγωγό φυσικού αερίου είναι ανυπολόγιστο.

Τατούλης: Θέλουμε η Περιφέρειά μας να χαρακτηρίζεται εκτός των άλλων και ευρυζωνική

Από τη δική του πλευρά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μας ανέφερε πως: "η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα λειτουργήσει τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοστάσιο της ΔΕΗ ισχύος 800MW (καινούρια παραγωγή) αποτελεί μία σημαντική υποδομή που θα έχει μεγάλη απήχηση και επίπτωση στο μέλλον και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό που κάνουμε εμείς και από την άλλη βρισκόμαστε με μία κοινή ομάδα εργασίας στο στάδιο διερεύνησης όλων των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του δικτύου ευρυζωνικότητας στην περιφέρεια Πελοποννήσου που μαζί με τα άλλα θέλουμε να χαρακτηρίζεται και ως ευρυζωνική περιφέρεια"

Ελένη Τράκα

 

 

Video: 

youtube://v/-__fsXMz52w


2 Σχόλια

Οπως πάνε θα έχουμε φυσικό αέριο όταν το κόστος του θα έχει φτάσει στις περσινές τιμές του πετρελαίου και θα περιμένουνε να τους πούμε και μπράβο μιας και θα είναι οικονομικότερο από τις νέες αυξημένες φετινές τιμές του πετρελαίου!!! Ε ρε δούλεμα που πέφτει από εταιρίες και πολιτικούς! Στο μαντρίιιι... εμείς!

Τσοπανης εισαι, μες στο μαντρι μπες. Ασε τους αλλους απ'εξω...