Συμμετοχή του Γ Λυκείου Τρίπολης στο πρόγραμμα Comenius 2013-2015 (photos&video)

Συμμετοχή του Γ Λυκείου Τρίπολης στο πρόγραμμα Comenius 2013-2015 (photos&video)

Δεκέμβριος 20, 2012 - 12:09
2 σχόλια

Στο πρόγραμμα Comenius που θα υλοποιηθεί το 2013-2015 θα πάρει μέρος και το Γ'Λύκειο Τρίπολης, το οποίο συμμετέχει για πρώτη φορά σε αντίστοιχο πρόγραμμα.  Για το λόγο αυτό η καθηγήτρια Αγγλικών του σχολείου Γεωργία Τσίρμπα συμμετείχε σε προπαρασκευαστική επίσκεψη στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην πόλη Απρίλια από τις 12 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2012. Στην προπαρασκευαστική επίσκεψη συμμετείχαν επίσης καθηγητές από την Τουρκία, την Πολωνία, ενώ στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν και η Γαλλία με την Ισπανία, οι εκπρόσωποι των οποίων μίλησαν ηλεκτρονικά με τους άλλους καθηγητές αφού δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Συντονίστρια χώρα του όλου προγράμματος θα είναι η Ιταλία, γι’ αυτό και η προκαταρκτική επίσκεψη έλαβε χώρα στο Ιταλικό σχολείο.

  Στο www.arcadiaportal.gr μίλησε η κα. Τσίρμπα τόσο για το πρόγραμμά της στην Ιταλία όσο και για το θέμα του Comenius 2013-2015 που θα έχει σχέση με τα  παραδοσιακά επαγγέλματα που τείνουν προς εξαφάνιση και πώς αυτά αντανακλούν την κουλτούρα και την ιστορικο-πολιτική εξέλιξη της κάθε χώρας, αλλά και οι γνώσεις και δεξιότητες που χρειάζονται οι νέοι προκειμένου να βρουν ή ακόμα και να δημιουργήσουν σύγχρονες μορφές εργασίες σε μία ευρύτερη και αρκετά ασταθή Ευρωπαϊκή αγορά.

Τα προγράμματα Comenius βοηθούν τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν να γνωρίσουν άλλους μαθητές ξένων χωρών αλλά και να δραστηριοποιηθούν πέρα από τα μαθήματα του σχολείου και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

 Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της κας. Τσίρμπα στο εξωτερικό καλύφθηκαν από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, υπεύθυνου εθνικού φορέα για την υλοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος Δια βίου Μάθησης/ Comenius στην Ελλάδα. 

Η πρώτη επίσκεψη των μαθητών, μετά την έγκριση του προγράμματος,  αναμένεται να είναι στη χώρα μας και ήδη σχεδιάζεται το πρόγραμμα  και οι ξεναγήσεις των μαθητών αλλά και οι επισκέψεις σε χώρους που θα έχουν την ευκαιρία οι μαθητές να δουν παραδοσιακά επαγγέλματα αλλά και τη ζωή στην Ελλάδα.

Οι φωτογραφίες είναι από την επίσκεψη στην Ιταλία της κας.Τσίρμπα...Ευχαριστούμε για την παραχώρηση.

Χειροποίητη ταμπέλα- κατασκευή των μαθητών

Επίσης να σημειώσουμε με αφορμή την επίσκεψή μας στο σχολείο ότι η ταμπέλα στην είσοδο είναι κατασκευασμένη από τα παιδιά στο πλαίσιο του μαθήματος επιλογής  "Γραμμικό Σχέδιο"  της Β' Λυκείου υπό την επίβλεψη του καθηγητή τους Νίκου Τσαρουχά και το μόνο έξοδο ήταν η προμήθεια των χρωμάτων - προσφορά της σχολικής επιτροπής του δήμου Τρίπολης...

Κίνηση και πρωτοβουλία που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση....

Ελένη Τράκα

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/LLZHWAYWJ5M


2 Σχόλια

Πολύ καλά κάνει το σχολείο και συμμετέχει σε comenius, αλλά δεν καταλαβαίνω το λόγω της συγκεκριμένης ανάρτησης στο arcadiaportal. Τέτοιου είδους προγράμματα κάνουν τα περισσότερα σχολεία..δεν υπάρχει λόγως να γεμίζετε το site με spam..

Άμα δε γουστάρεις, μην το διαβάζεις... Είναι πολύ πιο σημαντικό από ό,τι φαίνεται για τα παιδιά και τους νέους να ταξιδεύουν, να έρχονται σε επαφή με νέες κουλτούρες και να εργάζονται με ξένους,... μήπως κάποτε αλλάξει ποτέ κάτι σε αυτή τη μίζερη χώρα με τους μικρο-απατο-συμφεροντο-κουτο-πόνηρους πολίτες !!!