Σύλληψη για κύκλωμα διακίνησης άσεμνου υλικού στη Μεγαλόπολη

Σύλληψη για κύκλωμα διακίνησης άσεμνου υλικού στη Μεγαλόπολη

Ιούλιος 30, 2014 - 14:15
0 σχόλια

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που έχει το Καφενείο της Μεγαλόπολης , από άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης συνελήφθη ένας ημεδαπός στην περιοχή της Μεγαλόπολης , ο οποίος φαίνεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης άσεμνου υλικού από το διαδίκτυο.

Ο συλληφθείς δεν έχει άμεση σχέση με την περιοχή της Μεγαλόπολης , βρισκόταν όμως στην περιοχή  λόγω προσωρινής απασχόλησης του στην εργασία του.

Την υπόθεση χειρίζεται η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Αθήνα και αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να γράψουμε τίποτα περισσότερο.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη ένας 40χρονος ημεδαπός για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων

Συνελήφθη χθες (29-07-2014) από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 40χρονος ημεδαπός, για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ημεδαπή κατήγγειλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι σε ιστοσελίδες ερωτικού περιεχομένου του διαδικτύου, υπήρχαν δημοσιεύσεις με βιντεοσκοπικό υλικό, που αφορούσε σε προσωπικές της στιγμές.

Από την μεθοδική διαδικτυακή έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του επίμαχου υλικού καθώς και τα στοιχεία του ατόμου που το είχε δημοσιεύσει στο διαδίκτυο.

Από κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποιήθηκε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 40χρονου σε περιοχή της Αθήνας όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (1) αποθηκευτικό μέσο usb stick
  • (2) οπτικοί δίσκοι
  • (8) κάρτες sim κινητής τηλεφωνίας
  • (2) συσκευασίες με στοιχεία καρτών κινητής τηλεφωνίας και
  • (1) φωτογραφική μηχανή.

Ωστόσο ο 40χρονος ημεδαπός εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Αρκαδίας, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο όπου διέμενε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • (1) επιτραπέζιος ηλεκτρονικός υπολογιστής,
  • (2) κινητά τηλέφωνα,
  • (1) κάρτα SIM ,
  • (1) εξωτερικός σκληρός δίσκος και
  • (10) ψηφιακοί δίσκοι.

Από την εξειδικευμένη έρευνα που επακολούθησε στα παραπάνω ψηφιακά μέσα, βρέθηκε αποθηκευμένος μεγάλος αριθμός βίντεοσκοπικού υλικού της παθούσας, το οποίο είχε αναρτηθεί σε δεκάδες ιστοσελίδες του διαδικτύου.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέτασή τους.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία με την σε βάρος του σχηματισθείσα οδηγήθηκε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.