Σύλληψη 47 Αφγανών στο Κέντρο μεταναστών Κορίνθου

Σύλληψη 47 Αφγανών στο Κέντρο μεταναστών Κορίνθου

Απρίλιος 10, 2013 - 17:28
4 σχόλια

Συνελήφθησαν σήμερα (10-4-2013) το μεσημέρι, ύστερα από επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών Κορίνθου, σαράντα επτά (47) αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν. Σε βάρος τους σχηματίζεται ποινική δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, στάσης κρατουμένων, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, διακεκριμένες φθορές, εξύβρισης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι, κατά το χρόνο του προαυλισμού τους, άρχισαν να εκσφενδονίζουν κατά των αστυνομικών δυνάμεων κεραμίδια, τα οποία αποκολλούσε ένας από αυτούς, έχοντας προηγουμένως ανέβει στη στέγη ενός κτιρίου.

Επιπλέον, προκάλεσαν φθορές στο κτίριο στο οποίο διέμεναν, προέβησαν σε καύση στρωμάτων και ενός οικίσκου, που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα, ενώ αποπειράθηκαν να προκαλέσουν πυρκαγιά στο υπόγειο του κτιρίου, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση θέρμανσης.

Άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν και τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ η πυρκαγιά κατασβέσθη με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου.

Το περιστατικό έληξε  με οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν οι υπαίτιοι.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 


4 Σχόλια

Πώ, πώ! Τί ρατσισμός, Θεέ μου! Καλά, ο κος Δένδιας δεν κατάλαβε, ακόμα, την πραγματική έννοια της ΠαγΚοσμιοποίησης, του ΠολυΠολιτισμού, του Σεβασμού της Διαφορετικότητας ;;; Τί του έφταιξαν οι ..."άνθρωποι"; Πού είναι ΟΛΑ αυτά, που μας διδάσκει, μαζί με τους ΣαμαροΒενιζελοΚουβελοΠαπαρρηγοΤσιπραίους;;;;;; Τον ΠολυΠολιτισμό τους, έβγαζαν προς τα ΕΞΩ, οι "κακόμοιροι Αφγανοί"! Πώς το λέμε, ...εντώ στο Ελλάντα;;; - Τα εσώψυχά τους !!!

ΡΕ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

"Ξένιος Δίας", "κέντρο φιλοξενίας μεταναστών", "ανάπτυξη" και δε συμμαζεύεται το παιχνίδι με τις λέξεις από τους εκλεκτούς της χώρας. Η χαρά των νεοναζί τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους θυμίζουν τις "ωραίες" εποχές των ες ες, του Μπέλσεν και του Άουσβιτς. Πίσω στις τρύπες ΡΕΕΕ! αποτελείτε ντροπή και όνειδο για την εξελικτική πορεία της ανθρωπότητας, εσείς και αυτό το πράμα που αποκαλείτε ιδεολογία. Καμία αξιοπρέπεια δεν έχετε, έτσι και μπει στο μαγαζί σας κάνας λεφτάς (ας είναι και Αφγανός και Πακιστανός, λεφτά να δείτε) θα τον γλύφετε πατόκορφα μπας και σας αφήσει κάνα φραγκοδίφραγκο. Και γιατί είναι παράξενο δηλαδή που εξεγείρονται? Τι έγκλημα έκαναν? ταξίδεψαν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα για να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη? Εσύ τι θα έκανες αν ήσουν Κούρδος? θα καθόσουν να σε σφάξουν στο γόνατο για το τίποτα, ή θα περίμενες με ευχαρίστηση τα λευκά κελιά? Από το καναπέ σας και μέσα στην άγνοια που προσφέρει απλόχερα ο σκάι μια χαρά τα λέτε. Εύκολα τα ρίχνεις σε αυτόν έχει διασχίσει τη μισή ασία με τα πόδια για να τα χάσει στον έβρο προκείμένου να "φιλοξενηθεί". Αν αύριο έχεις οικονομικούς μετανάστες από την κύπρο έτσι θα τους κυνηγάς μαχαίρια και ρόπαλα? Όχι?γιατί είναι αδέλφια μας και πρέπει να τους στηρίξουμε? Δεν είχαν την ίδια άποψη χουντικοί φίλοι σου.

….Η αλήθεια είναι πως η αγανάκτηση βράζει εδώ και καιρό στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στο οποίο έχουν μετατρέψει το στρατόπεδο της Κορίνθου. Κακομεταχείριση, άθλιο φαγητό, καταγγελίες για κύκλωμα εκμετάλλευσης για παροχή νομικής βοήθειας, κρύο, καμία παροχή σε ρούχα-παπούτσια (παρά μόνο μέσω των εθελοντικών προσφορών συμπολιτών μας) και κυρίως καμία ενημέρωση για το πότε θα βγουν. Τις τελευταίες μέρες συγκεκριμένα, έχουν σημειωθεί περιστατικά όπου με την παραμικρή αφορμή η αστυνομία ψεκάζει με χημικά μέσα στους κλειστούς θαλάμους (!), με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνεται αποπνικτική αλλά και σαφώς επικίνδυνη επί ώρες. Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι μετανάστες να έχουν απειλήσει να αυτοκτονήσουν, ενώ την Τετάρτη το πρωί, όταν τους ανακοινώθηκε ότι θα κρατηθούν για άλλο ένα τρίμηνο, 65 κρατούμενοι ξεκίνησαν απεργία πείνας (και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά). Κάποιος από αυτούς χτυπήθηκε από αστυνομικό όταν αρνήθηκε να πάρει φαγητό και έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια, τα οποία αντιμετωπίστηκαν από την αστυνομία με βία, δακρυγόνα μέσα στους θαλάμους και κανόνια νερού. Εν τέλει συνέλαβαν σαράντα επτά (47) μετανάστες, κυρίως αφγανικής καταγωγής, στους οποίους έχουν φορτώσει κατηγορίες μέχρι και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (!) και οι οποίοι προφανώς θα καταλήξουν σε φυλακές σαν κοινοί εγκληματίες, ενώ το μόνο που έκαναν ήταν να αντιδράσουν στον πολύμηνο εγκλεισμό τους επειδή δεν τους είχαν παραχωρηθεί χαρτιά…. http://politis-news.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4925.html