Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 23 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 23 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη

Σεπτέμβριος 17, 2010 - 11:43

Με κοινή ανακοίνωσή τους ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ αναφέρουν ότι θα γίνει συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Τρίπολης, στις 23.9.2010, στις 7.30 το απόγευμα.
Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Καμία αύξηση σε πετρέλαιο, ψωμί, ΔΕΗ, ΦΠΑ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, μείωση 30% στους λογαριασμούς για τους άνεργους και τους χαμηλόμισθους. Να μην αφήσουμε καμιά λαϊκή οικογένεια να την καταδικάσουν στη δυστυχία, χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα.
Αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης και σε μεγάλες ανατιμήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, θα δοθεί άλλο ένα σκληρό χτύπημα στο ήδη πενιχρό εργατικό λαϊκό εισόδημα.
Tα φορολογικά αυτά μέτρα, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, προμηνύουν μια ληστρική αναδιανομή προς όφελος των μονοπωλίων, σε βάρος των εργατικών λαϊκών συμφερόντων.
Γι’ αυτό λοιπόν, μην περιμένεις να σε λυπηθούν και να καταλάβουν τον πόνο σου. Ξέρουν ότι αγανακτείς και θυμώνεις, αλλά αυτό δεν τους φοβίζει. Υπολογίζουν ότι θα μείνεις μέχρι εκεί και ότι θα πιστέψεις τη μεγάλη απάτη τους ότι είναι μονόδρομος να πληρώνεις εσύ τις συνέπειες της κρίσης και τα ελλείμματα.
Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μετανάστες, η φτωχή αγροτιά, οι μικροί επαγγελματίες, η νεολαία, πρέπει εδώ και τώρα να ξεσηκωθούν. Να μην αφήσουν να περάσει η νέα αυτή επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ ,ΔΝΤ .
Η θέρμανση και το ηλεκτρικό ρεύμα αποτελούν βασικά και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά. Οποιαδήποτε ανατίμηση θα καταβαραθρώσει το βιοτικό επίπεδο του λαού, δε χωρά καμία αναμονή. Απαιτείται άμεσα η οργάνωση μετώπου εναντίον της επερχόμενης αντιλαϊκής επέλασης και σε αυτόν τον τομέα. Τώρα πρέπει να ξεσηκωθούμε και να παλέψουμε μαζί και ανυποχώρητα για τα δικαιώματά μας, στη σταθερή δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία.
Απαιτούμε:
Μείωση 30% των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.
Απαγόρευση ανατιμήσεων σε όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες.
Επίδομα θέρμανσης για όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
Φορολογία των κερδών του κεφαλαίου με συντελεστή 45%.
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, κατάργηση ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης.
Άμεσα πάλη ενάντια στην επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων σε ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ.»

Πηγή:Αρκαδικές Ειδήσεις