Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα (video)

Συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ ενάντια στα νέα μέτρα (video)

Μάιος 28, 2011 - 13:30
1 σχόλια

-Μηνύματα αγώνα έστειλάν οι διοργανωτές δυστυχώς όμως η συμμετοχή υπήρξε ελάχιστη

Της Χριστίνας Τσιορωτά

  Απο την Πλατεία Πετρινού μεταφέρθηκε στην πλατεία Αγιο Βασίλη ίσως για να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, για  να σταθεί ακόμα και ο περαστικός και ν ακούσει τα όσα τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου είχαν να πουν.
Αφορμή γι αυτό το νέο συλλαλητήριο τα νέα μέτρα. Τα νέα επίπονα για το λαό μέτρα τα οποία πάρθηκαν απο την κυβέρνηση και κατά το Μέτωπο έπρεπε ν αποτελέσουν την αιτία ο κόσμος ν αντιδράσει, να βγείσ το δρόμο και ν αγωνιστεί, να καταδικάσει εκείνους που έλαβαν τις αποφάσεις για την λήψη τους.

  Δυστυχώς η συμμετοχή ήταν η ελάχιστη... Οι περαστικοί δεν ανατποκρίθηκαν, δεν σταμάτησαν ωστόσο οι νεολαίοι του μετώπου φωνάζοντας με πείσμα και με δύναμη συνθήματα έκαναν έστω και για λίγη ώρα αισθητή την παρουσία τους...  Με το ριζοσπάστη παραμάσχαλα και την σημαία στο χέρι , δήλωσαν παρών στου αγώνες καταδικάζοντας τις ηγεσίες που έλαβαν τα μέτρα αλλά και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που δεν ακολούθησαν αλλά απέρριψαν την πρόταση του Μετώπου για πανεργατική πανελλαδική απεργία στις αρχές Ιουνίου...
Την Κνετρική ομιλία πραγματοποίησε ο καθηγητής, μέλος του Μετώπου, Δημήτρης Νικολάου...

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/yb29b_u9dvo


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δεν διεκδικώ αλάθητα, μπορεί, διατυπώνοντας μια άποψη, να δείχνω την προσωπική άγνοια ή παρερμηνεία βασικών εννοιών. Θα προσπαθήσω να γίνω πιο σαφής. -------------------------------- Από το μοναδικό φιλοσοφικό λεξικό στα ελληνικά που έχω: Με τον όρο "ιδεολογία", γενικώς, εννοείται ένα σύνολο ιδεών, θέσεων και αντιλήψεων συγκροτημένων σε ενιαίο σύστημα, το οποίο προβάλλεται ως η αληθινή εικόνα της πραγματικότητας, έτσι ώστε, όσοι το υιοθετούν, να είναι υποχρεωμένοι να σκέπτονται και να ρυθμίζουν τη ζωή τους σύμφωνα με αυτό. Είναι επόμενο κάποιος που ασπάζεται μια ιδεολογία να μην μπορεί να ανεχθεί τη γνώμη των άλλων, οι οποίοι δεν ανήκουν στη δική του ιδεολογία. (Η ιδεολογία) έχει αποκτήσει πολιτικό, κυρίως, περιεχόμενο, μια και έχει συνδυαστεί με κινήματα για κοινωνικές αλλαγές. Η ιδεολογία είναι εκείνη που εμπνέει και ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αποκηρύξουν μια παγιωμένη κατάσταση και τους κατευθύνει να δράσουν βάσει ενός οράματος για κοινωνική μεταβολή. ---------------------------------- Από, δε, το wikipedia: Ιδεολογία είναι μια οργανωμένη συλλογή ιδεών. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Κόμη Antoine Destutt de Tracy στα τέλη του 18ου αιώνα για να ορίσει μια «επιστήμη των ιδεών». Ως ιδεολογία μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι ένα συνολικό όραμα, ένας τρόπος αντιμετώπισης των πραγμάτων (σύγκρινε με κοσμοθεωρία), στην κοινή λογική και σύμφωνα με διάφορες φιλοσοφικές τάσεις (συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών ιδεολογιών), ή ένα σύνολο ιδεών που προτείνει μια κοινωνική τάξη για όλη την κοινωνία. Ο βασικός στόχος μιας ιδεολογίας είναι να φέρει αλλαγή στην κοινωνία μέσω μιας ρυθμιστικής διαδικασίας (πώς θα έπρεπε να είναι ο κόσμος). Οι ιδεολογίες έχουν την τάση να περιλαμβάνουν αφηρημένες έννοιες προς εφαρμογή στον πραγματικό κόσμο και για τον λόγο αυτό συναντώνται πολύ συχνά στο πεδίο της πολιτικής. ---------------------------------- Μέσα στη σούπα, λοιπόν, των ιδεολογιών και των εντάξεων σε αυτές διαφόρων ατόμων, δημιουργείται ένα εργαλείο εξουσίας στο οποίο εγώ αναφέρομαι. Στο σημείο αυτό υπεισέρχονται διαστρεβλώσεις και παρενέργειες, γιατί τα ιερατεία-κάτοχοι εξουσίας, δεν την αφήνουν να πάει χαμένη. Αν τα διάφορα διανοητικά οικοδομήματα περιορίζονταν στον κόσμο του χτίστη και δεν μου επέβαλαν γραμμές και εξαναγκασμούς δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.