Το success story του Γιάννη Νενεκούμη στο Λεωνίδιο

Το success story του Γιάννη Νενεκούμη στο Λεωνίδιο

Μάιος 23, 2017 - 15:17
0 σχόλια

Πως ο Κιώτης προπονητής μετά την απομάκρυνσή του από τον Πανναυπλιακό, έγινε ο ήρωας του Λεωνιδίου.

Εκδιώχθηκε κακήν κακώς από τον Πανναυπλιακό τον Δεκέμβρη του 2015 για να αναλάβει πρώτος προπονητής στο Λεωνίδιο και πλέον είναι πρωταθλητής και κυπελλούχος Αρκαδίας, οδηγώντας την ομάδα της μικρής επαρχιακής πόλης στην Γ' Εθνική, όπου και θα προσπαθήσει να την διατηρήσει την ερχόμενη σεζόν.

Από την άλλη ο ιστορικός Πανναυπλιακός προέρχεται από μία ταπεινωτική σεζόν δείχνοντας ότι πάσχει στον τομέα της οργάνωσης, με φυσική συνέπεια την καθίζηση στο αγωνιστικό κομμάτι.

Ο Γιάννης Νενεκούμης, που φέτος βρήκε πρόσφορο έδαφος και ιδανικές συνθήκες για να δείξει τις προπονητικές του ικανότητες, έχει πτυχίο ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο και δίπλωμα προπονητή UEFA A.

Ο τεχνικός από τη Νέα Κίο έχει δουλέψει για πολλά χρόνια σε ακαδημίες, υπήρξε προπονητής στην ομάδα του Αργοναύτη, βοηθός προπονητή και γυμναστής στον Πανναυπλιακό, ενώ το 2014 ανέλαβε πρώτος προπονητής στην ομάδα του Ναυπλίου.

Η συνταγή της επιτυχίας του Λεωνιδίου όπως δήλωσε ο ίδιος μετά το νικηφόρο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Αρκαδίας στις αρχές του Μαρτίου: «στηρίζεται στην αλληλεπίδραση που έχει το προπονητικό τιμ με την διοίκηση, και η διοίκηση με τους παίκτες. Όταν αυτή είναι υγιής πιστεύω πως "ρολάρει" και καλύτερα όλη η οργάνωση μίας ομάδας. Δεν είναι επιτυχία μόνο του ενός, αυτή είναι όλων. Από αυτόν που φροντίζει το γήπεδο μέχρι αυτόν που πλένει τα ρούχα, για να έχουν οι παίκτες καθαρά ρούχα για προπονήσεις και αγώνες».

Για την πρόκληση της Γ' Εθνικής επισήμανε: «είναι μία άλλη κατηγορία. Πρέπει από τώρα να γίνει ο σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά. Δεν είναι έτοιμη η ομάδα, γιατί ο ερασιτέχνης είναι αυτός που θα αφήσει τη δουλειά του για να πάει στην προπόνηση. Μιλάμε πλέον για ένα ημι-επαγγελματικό επίπεδο, όπου εκεί θες και περισσότερο χρόνο από τους παίκτες σου στην προπόνηση».

Η ομάδα του Λεωνιδίου μπορεί να μην έχει την ιστορία και το βάρος της φανέλας του Πανναυπλιακού αλλά έχει όμως σύγχρονες εγκαταστάσεις, αξιόλογη οργάνωση και στήριξη από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας και τον οικείο Δήμο (Νότιας Κυνουρίας), στοιχεία που κατάφεραν να την οδηγήσουν αήττητη στην κορυφή του τοπικού Αρκαδικού ποδοσφαίρου χάρη στην εξαιρετική δουλειά του Γιάννη Νενεκούμη που ενέπνευσε τους ποδοσφαιριστές του για να πιάσουν κορυφή.

Σε ότι αφορά την ιστορική ομάδα του Ναυπλίου, καλείται να κάνει την αυτοκριτική της και να βρει τρόπο για να βγει από το τέλμα. Θα μάθει από τα λάθη της; 

Από: leonìdion.gr -πηγή: anagnostis.org
 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.